Onderzoek naar mogelijk schietincident bij A7 Boerakker

BOERAKKER – De op- en afritten van en naar de A7 bij Boerakker zijn in de nacht van zaterdag op zondag lange tijd afgesloten geweest in verband met een groot politie onderzoek.

De politie kreeg rond tien over elf zaterdagavond een melding van getuigen dat er meerdere malen geschoten zou zijn. De getuigen melden dat er aldaar meerdere voertuigen waren samengekomen. Dezelfde getuigen melden dat de voertuigen, waaronder onder andere een personenauto en een motorfiets, met hoge snelheid zijn weggereden de A7 op in de richting van Groningen.

De politie heeft bij Boerakker de omgeving ruim afgezet en minutieus onderzoek verricht. Er werd een speurhond ingezet en de omgeving is middels metaaldetectoren volledig uitgekamd. Woordvoerster Ramona Venema van de politie Noord Nederland geeft aan dat er niemand gewond is geraakt en er niemand is aangetroffen.

Rond half 12 is er langs de A28 bij Spier een brandende auto aangetroffen. De politie heeft ook hier niemand aangetroffen. Ook op die locatie is door de politie uitgebreid onderzoek verricht. De politie zoekt uit of de twee incidenten iets met elkaar te maken hebben.

Back to top button