Leekster schaakviertal begint met valse start

LEEK – De schaakclub Leek heeft dit seizoen gekozen om met een team mee te doen aan de Viertallencompetitie van de NOSBO.

Het Leekster viertal is ingedeeld in het rayon Midden en nam het in de eerste ronde op tegen een viertal van Staunton. Op verzoek van de stadjers werd de wedstrijd op vrijdagavond 4 november in zijn geheel vooruitgespeeld. Teije Smedinga gaf het goede voorbeeld door een gunstig pionneneindspel in winst om te zetten. Radovan Jakovljevic en zijn jonge tegenstander bestookten elkaar met koningsaanvallen met dame en toren, wat uiteindelijk leidde tot remise. Frans Huisman schaakte tegen een sterke juniorenspeler, die voortdurend de aanval zocht en hem geen tijd gunde voor een tegenaanval. Hierdoor kwam Staunton op 1,5 – 1,5. Enrique Arriola nam het aan bord 1 op tegen de ex-Leekster Bauke Koole, speelde goed, maar moest mede door tijdnood de winst aan zijn goede tegenstander laten.

Het eindresultaat was dus een 2,5 – 1,5 winst voor Staunton, en een valse start voor het Leekster Viertal dat mikt op een plaats bij de beste twee om zo mee te kunnen doen aan de kruisfinales. Bij de jeugdschakers heeft Huub van der Logt van Schaak Maar Raak een demonstratie gegeven van het door hem ontwikkelde spel Rekenschaak. Zowel de jeugdspelers als de volwassenen waren enthousiast over dit gecombineerde schaak- en kaartspel.

Meer informatie hierover is te vinden op de website www.schaakmaarraak.nl . Remmelt Hofstra heeft een eerste prijs gewonnen bij het FSB-jeugdschaaktoernooi in Buitenpost. Aanstaande vrijdag speelt Leek 1 thuis tegen het combinatieteam van Haren & Oostermoer, dat het afgelopen seizoen degradeerde uit de KNSB-competitie.

   
Back to top button