20-jarig overlevingsjubileum vieren met steentje bijdragen

Twintig jaar geleden werd ik uit mijn sportieve korfbal- en studententijd gerukt, het ziekenhuis in. Nu knok ik al twintig jaar tegen kanker, de gevolgen van kanker en de behandelingen.

Door: Anja de Vries, vrijwilliger en oud selectielid van korfbalvereniging OWK.

Met ups en downs, had ik grote plannen voor mijn 20-jarig overlevingsjubileum. Mijn grote plannen moesten echter iets bijgeschaafd worden. Ik kan namelijk niet het kanaal overzwemmen. Ik kan niet meer de Alpe d’Huez fietsen. Nee, dat ligt helaas niet meer binnen mijn fysieke bereik.

Maar ondanks mijn beperkingen, blijf ik kijken naar mijn mogelijkheden! Het kanaal en de berg worden dan ook voor mij de eerste keer de 4MIJL4YOU wandelen van zaterdag 7 oktober 2017. De tocht van bijna 6 ½ km wordt een zware kluif, maar met de inmiddels 70 vrienden, familie en kennissen die zich bij mij hebben aangemeld, zal het een zeer bijzondere jubileumloop worden!

Natuurlijk wil ik met mijn 20-jarig overlevingsjubileum, ook anderen bedanken en anderen blij maken.

Jubileum voor anderen
Daarom heb ik iedereen gevraagd samen met mij iets terug te doen, zodat ook anderen de kans krijgen met en na kanker een jubileum te vieren! Door de inmiddels 70 mensen die meelopen/rollen, de bijna 1.500 euro aan donaties en de zeer veel lieve reacties, ben ik totaal overrompeld , maar ook een heel eind op weg.
Maar alle extra steun is nog van harte welkom! Elke sponsoring gaat namelijk naar het project Modellen van het UMCG. Een project waarbij mijn eigen hematologen nauw betrokken zijn en niet van de grond kan komen, zonder uw steun.

Modellen van dr. Dr. Bart van de Sluis (onderzoeker bij kindergeneeskunde en werkzaam in het UMCG laboratorium van kindergeneeskunde), is een project waarbij functies in DNA geïnactiveerd worden. Een project dat voor kinderen, jong volwassenen en volwassenen met kanker, betere behandeling mogelijk maakt en zorgt voor meer kansen met en na kanker.

Helpt u met mij anderen aan een jubileum? Uw kleine bijdrage is enorm welkom, u kunt direct doneren op via deze link. Of neem contact op met mij via [email protected]

Foto’s: Petra Brantsma &Roos Winter (onverwachts startschoten lossen met Jacques d’Ancona tijdens CitySwim Groningen)

 

   
Back to top button