Werkzaamheden Auwemalaan in volle gang tijdens de bouwvak

LEEK – Ook nu tijdens de drie weken durende bouwvak wordt er hard gewerkt aan de reconstructie van de Auwemalaan. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het gezamenlijke project van de gemeente Leek en de provincie Groningen: Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leek.

Het wegvak van de Schelp tot aan de Lindensteinlaan is volledig verwijderd en wordt opnieuw aangelegd. Ook worden er aanpassingen aangelegd zodat de weg beter geschikt is voor het intensieve busverkeer. De werkzaamheden gaan ook in de bouwvak door omdat de Auwemalaan een belangrijke en veel gebruikte weg is. Door in deze periode door te werken wordt de overlast voor het verkeer zo veel mogelijk beperkt.

Busverkeer en parkeerverbod Euroweg
Vanwege de stremming van het wegvak rijdt buslijn 3 tot en met 26 augustus vanaf de Lindensteinlaan alleen naar Tolbert en gebruikt tijdelijk niet de haltes bij de Beetke van Rasquertstraat en Kalkoven. Buslijn 85 rijdt over de Euroweg. Voor de Euroweg is voor deze periode een parkeerverbod en een inrijverbod voor vrachtwagens van kracht. Het overige verkeer wordt plaatselijk omgeleid.

Back to top button