Brandweer bevrijdt man uit Oldtimer na ongeval op Jonkersvaart

JONKERSVAART – Een Opel 10 KD 2 uit het jaar 1963 in zondagochtend onderweg naar een toertocht voor oldtimers betrokken geraakt bij een ongeval.

Het ging rond 11:00 uur mis op de Jonkersvaart in het Groningse dorpje Jonkersvaart. Twee brandweerkorpsen en een ambulance spoedden zich naar het incident. De bestuurder, een man, zat nog in het voertuig en is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Hierna kon de man in de ambulance verder behandeld worden aan zijn verwondingen. Later is hij overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Omstanders vertellen dat de man met een doodgewone snelheid over de weg reed waarna de auto plots richting een rij paaltjes draaide en kantelde. De man zou mogelijk onwel zijn geworden. De man was onderweg naar een toertocht in Zevenhuizen. Het is niet bekend of de toertocht door het ongeval is afgelast of gewoon doorgaat.

Volgens de gegevens van de RDW is de auto van de eerste eigenaar. Het is niet duidelijk of de auto ooit weer in zijn originele staat gebracht kan worden. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgesleept.

Foto’s: De Vries Media & 112Marum.nl

Back to top button