Wethouder Dekker deelt koffiebonnen uit wegens overlast door werkzaamheden Auwemalaan

LEEK – De werkzaamheden aan de Auwemalaan in Leek zijn in volle gang. Het eerste weggedeelte is op maandag 27 augustus weer opengesteld. De aannemer heeft vanaf 28 augustus het volgende weggedeelte (De Schelp tot aan Diepswal) gestremd voor de werkzaamheden.

De Auwemalaan is een drukke weg in Leek en wordt veel gebruikt voor transport van en naar de bedrijven op bedrijventerrein Diepswal, dagelijks zo’n 500 tot 600 vrachtwagens. De afgelopen drie weken was industrieterrein Diepswal moeilijk bereikbaar voor vrachtverkeer. Om de chauffeurs te bedanken voor hun medewerking en begrip deelt de gemeente Leek koffiebonnen uit aan de transportbedrijven. Hiermee kunnen ze vervolgens bij de Shell een kop koffie en een broodje halen.

Wethouder Karin Dekker overhandigde de eerste bonnen woensdagmiddag 29 augustus bij het bedrijf Van der Molen Transport aan Kalkoven 7 te Leek. Aldus Dekker hebben de chauffeurs van de 13 wagens zich daar het meest aan de omleidingsroute gehouden. De overige bedrijven krijgen binnenkort ook deze bonnen aangeboden.

Eigenaar Peter van der Molen is blij als de doorgaande weg weer volledig bereikbaar is. ‘De huidige omleidingsroute van zo’n 20 kilometer kost elke dag al gauw een uur extra en moeten we hier dan ook de planning op aanpassen.’

Voor meer informatie over het project, de planning en de stremmingen kunt u kijken op www.leek.nl/hov. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

 

Back to top button