Ebeltje Boekema-Hut, oudste inwoonster van Leek en de provincie Groningen 107 jaar

LEEK – Vandaag, vrijdag 31 augustus was het een drukte van belang bij verzorgingshuis Vredewold op de kamer van mevrouw Ebeltje Boekema-Hut die vandaag 107 jaar geworden is.

Van familie en kennissen tot burgemeester Hoekstra en de pers van radio, televisie, krant en internet, alles kwam voorbij. Maar mevrouw Boekema-Hut, die geestelijk nog erg scherp is, genoot er zichtbaar van. Zelfs grapjes maken is ze nog niet verleerd en vermaakte daarmee de aanwezigen tijdens het eten van een gebakje.

Ze is met deze prachtige leeftijd niet alleen de oudste inwoonster van de gemeente Leek maar ook van de provincie Groningen. Het antwoordt op de vraag wat haar truck is om zo oud te worden; “Ik heb geen truck maar ben altijd tevreden met wat me toe komt en kwam. Het zit waarschijnlijk in de familie want mijn moeder was vroeger ook de oudste inwoonster van Leek.” Naast dat ze geestelijk nog goed scherp is loopt mevrouw ook elke dag nog langs de overige kamers op de gang.

Back to top button