Onderbouwexamen klassieke talen voor klas 3 van de Lindenborg

LEEK – Ook in dit cursusjaar kreeg klas 3 gymnasium van de Lindenborg het onderbouwexamen klassieke talen onder de neus geschoven op een onverwacht moment: het Grieks werd zomaar in november afgenomen en in december plotseling het Latijn.

We moeten ten slotte niet alleen regionaal wedijveren met medegymnasiasten, maar ook internationaal onze sporen achterlaten. Het aantal aan de ECCL (= European Certificates for Classics) deelnemende landen stijgt gestaag (voor details, zie: eccl-online.eu), evenals het aantal uitgereikte en uit te reiken certificaten.

Wat bracht 2015? Onze derde klas met 24 leerlingen scoorde drie keer brons bij Grieks, en bij Latijn vijf keer brons en drie keer zilver. Twee leerlingen haalden zelfs voor beide talen een certificaat: Marissa Brad en Frank Meijering! Wij van de klassieken zijn verhipte trots op onze goed presterende leerlingen en voorspellen voor hen een prachtige toekomst, geheid gegrondvest op de basis van onze beschaving. Van harte gefeliciteerd!

foto 2: (brons Latijn) Emma vd Veen, Olivier Julius, Eva Ruardij, Frank Meijering, Marissa Brad

foto 3: (brons Latijn) Eva Ruardij, Emma vd Veen, Olivier Julius, mw. Nugteren (docent Latijn), Frank Meijering, Marissa Brad

foto 4: (zilver Latijn) Tjia Xin Chou, Lisette van Nus (ziek), Jarick van der Wal

foto 5: (brons Grieks) Simone Fokkens, mw. de Vries (docent Grieks), Marissa Brad, Frank Meijering

foto 6: (brons Grieks) Simone Fokkens, Marissa Brad, Frank Meijering

foto 7: (zilver Latijn) Tjia Xin Chou, mw. Nugteren (docent Latijn), Jarick van der Wal

   
Back to top button