Geslaagde Nederlandse dressuurtop tweedaagse in de HJC Manege Tolbert

TOLBERT – Bij de eerste editie van de Subtop Dressuur tweedaagse bewees Veronique Roerink niet alleen tot de top te behoren van de Subtopruiters, maar ook knap overweg te kunnen met een driejarige die pas twee maanden zadelmak is. Roerink was laaiend enthousiast over het nieuwe concept L&R Horse Events’ Young Talent: “Het is heel paard-vriendelijk opgezet!”

De organisatie bedacht zelf een proef voor de driejarigen die ze in duo’s konden rijden. “Ik dacht eerst misschien is het wel heftig was voor een driejarigen, maar deze proef is heel paard vriendelijk zo zonder verruimingen. Thuis is hij namelijk wel heel stabiel. Dit proef gaat echt om de kwaliteiten.”

Ook jurylid Hergen van Hall was erg positief over de opzet van deze wedstrijd. “Het was een erg fijne proef om te beoordelen.” Zijn collega jurylid Arie Hamoen wide nog even de kwaliteit van de paarden bij de driejarigen benadrukken: “Het was in de breedte een kwaliteitsvolle groep met Khaleesi (halfzus van Elvive en Flanell) van Veronique als ware uitschieter.” Het duo kreeg 88,4 punten toegekend. Krista Lensing kwam met Kanu S ook erg dicht bij de tachtig punten en werd tweede gevolgd door Danique Janssen, die later op de dag ook successen in de subtop boekte.

Marrit Reusien klasse apart bij de vijfjarigen
In de Pavo Cup selectie in De Wolden was Marrit Reusien met Brinkhof’s Jesters Dream al een opvallende verschijning. Nu in L&R Horse Events’ was het duo opnieuw oppermachtig met 89,8. Fokster Trea Mulder-Dolsma was dol enthousiast: “Het was al een bijzonder veulen bij de geboorte. Hij stond voor al toen hij achter nog geboren moest worden.”

Ook Marrit Reusien is overtuigd van de kwaliteiten van Jesters Dream: “Zo simpel kan paardrijden zijn. Het was fijn om een keer op een andere manier een wedstrijd te rijden. Nu kon je zelf een proefje bedenken en in een 20×60 baan rijden.”

De tweede plaats was voor Margriet Hingstman met de Davino V.O.D-zoon Giovanni met 79 punten. Marten Luiten liet zien ook goed overweg te kunnen met jonge paarden. ’S Ochtends boekte hij met Fynona een ruime zege in de Junioren. Bij de vierjarigen nam hij op de derde trede van het podium plaats. Hij scoorde met Rolina M 76,20 punten. Krista Lensing was ook succesvol bij de vierjarigen. Hier werd ze vierde met de ruim 1,80 meter-metende Jamais (v. Coverstory).

Van de Bovenkamp, Luiten, Ekkel, Heiden winnen jeugdrubrieken
In de jeugdrubrieken waren er zeges Diana van de Bovenkamp, Marten Luiten, Milou Ekkel en Robin Heiden. Heiden behaalde de hoogste dagscore bij subtop met haar Colourfull Canonball met 72,44%. Ook debuteerde ze met Oosterbroek Fenix hiermee werd ze zesde.

De tweede plek bij de pony’s was voor Lara van Nek die haar wedstrijddebuut maakte met de kersverse Nederlandse kampioen Baumann’s Despino. Julia Willemsen werd derde met Movie Star, die eerder startte onder Marten Luiten. Liz Bouman won de vierde prijs met Ruby.

Bij de Children won Milou Ekkel met Uvonia, die 67,68% scoorde. Marten Luiten won ‘thuis’ met Fynona met 70,96% in de junioren. Op de tweede plaats volgde Sanne van der Pols die onlangs de overgang maakte van de children naar de junioren. Diana van de Bovenkamp zegevierde met 67,94% met haar Evita Ronia, met wie ze al een heel succesvol seizoen beleefde. Zoë Zwiggelaar werd tweede met Fidarsi Rossi.

Nars Gottmer beleeft droomdebuut in de Prix st. Georges
Nog maar twee maanden heeft Nars Gottmer de beschikking over Go Go Girl. De pas zevenjarige debuteerde in de mooie ambiance van de Subtop Dressuur tweedaagse met een klinkende overwinning in het 29 combinaties tellende deelnemersveld. Ook de tweede plek werd bezet door Gottmer, maar nu met Goldenboy Vinckenburg (v. Apache).

Met precies 65% ging de derde prijs naar Mark van de Donk met de goedgekeurde Charmingmood. Danique Janssen won al de derde prijs bij de driejarigen en voegde met Coert ook vierde prijs bij de Prix st. Georges aan haar palmares toe.

In de Intermediaire I was de zege voor Kaylee Gouda met Don Juan met de mooie score van 67,67%. Ellen Wynia volgde met bijna 66% op de tweed plaats gevolgd door Nathalie Vorenhout met Anna van de ‘Haffriehoeve’.

In de sterke ZZ-Zwaar rubriek bestaande uit maar liefst 26 starts bevonden dhr. Smit en mevr. Alberts maar liefst negentien goed genoeg voor een voldoende score. Ook hier bleef de zege dichtbij Tolbert. Calista Leeuwerke won met Santo’s Fatal Love de rubriek en zal zondag een poging te doen om één van de drie overall prijzen te winnen (voor de beste drie combinaties in een rubriek over twee dagen). Ook Iris Verheij, Stephanie Berends en Linda Kouwenhoven scoorden twee winst punten. De top vijf werd compleet gemaakt door Laura Zwart met Lumen’s Ghandi die na de Hippiade in de Z2 debuteerde in de ZZ-Zwaar.

Als slotrubriek van de eerste dag van de Subtop Dressuur tweedaagse mochten de ‘hippische zwaargewichten’ hun kunsten vertonen in de Intermediaire II, U25 en Grand Prix. In de gecombineerde Intermediaire II en U25-rubriek was de zege ruimschoots voor Daniëlle van Mierlo met haar toptalent Dayano met 69,19%. Mark van de Donk, één van de groot verdieners op de Subtop Dressuur tweedaagse, won hier de tweede prijs met Zilleon. Jerney Schelling maakte de top drie compleet met Creator.

Patrick van der Meer reisde met een hele groep leerlingen af naar het ‘hoge noorden’. In de hoogste rubriek wist de succesvol coach zien hoe het echt moest en won hij met President’s Chagall D&R de rubriek met 67,83%. De uit Brabant afkomstige Saskia Maertens wist ook de Subtop Dressuur tweedaagse te vinden in Tolbert en werd met bijna 67% tweede. De derde stek was voor Marc-Peter Spahn, die nog geen tien kilometer met zijn Elias reisde naar dit concours.

Back to top button