Wedstrijdverslag VEV’67 – Omlandia

De voorbeschouwing:

Na de terechte nederlaag tegen, de naar alle waarschijnlijkheid aanstaand kampioen HZVV, stond er voor de mannen van trainer Ron de Boer een wedstrijd van een heel ander kaliber op het programma. De wedstrijd tegen HZVV was een wedstrijd die je mocht verliezen. De wedstrijden van de komende weken zijn van cruciaal belang om het vege lijf te redden. Wedstrijden dus die je moet winnen. De eerste van die wedstrijden was op zaterdag 21 maart 2015 tegen Omlandia uit Ten Boer.

Omlandia dat het in de eerste klasse goed doet en keurig bovenin meedraait, zou echter te pakken moeten zijn. De uitwedstrijd werd met 5-2 verloren na een 2-0 voorsprong te hebben weggegeven. Het verspelen van de voorsprong was niet te danken aan Omlandia maar had veel meer te maken met de persoonlijke fouten die gemaakt werden aan de kant VEV’67. Ondanks de nederlaag van toen was er het geloof dat de drie punten op Oostindie konden worden gehouden. De zaterdag die begon met een zonnetje veranderde steeds meer in een gure herfstdag waarbij de wind aanwakkerde en wolken zich voor de zon nestelden zodat het alles behalve prettig was langs de lijn. Na een intense warming-up traden de volgende spelers aan voor de wedstrijd tegen Omlandia.

Bert Jan Vos ( GK ), Jan Herman Teeninga ( C ), Lars Jellinek, Wessel van der Galien, Joachim Wiegman, Jacob Tjoelker, Vincent de Koning, Rense Dijk, Marco Soeten, Gerhard van den Berg, Robin Elderman, Alexander Goos, Enrico Wardenier, Jeffrey Visser, Benjamin van Aurich ( GK ).

De wedstrijd:

De wedstrijd kende, net als in Ten Boer, een droomstart voor VEV’67. In de 5de minuut was het Rense Dijk die geklungel van de Omlandia goalie genadeloos afstrafte. De doelman verwerkte een gemakkelijke bal niet goed en gaf Rense de gelegenheid om het netje te vinden. Vanaf de rechterkant schoof de spits de bal met veel precisie in het doel voor de vroege 1-0 voorsprong. Nog maar net bekomen van het juichen konden de handen alweer omhoog. Na een individuele actie van Rense op rechts kon de balgoochelaar het lederen gevaarte voorgeven. De voorzet belandde bij Gerhard van den Berg die de bal richting het doel kreeg. De bal leek houdbaar maar opnieuw zag de doelman er niet sterk uit en moest toezien hoe de bal het doel inhobbelde. 2-0 en eindelijk zat het eens mee werd er al geroepen op de bank van de dug-out.

Na de 2-0 was er een schot van Omlandia, wel of niet in buitenspelpositie, dat Bert Jan Vos met een prima redding onschadelijk maakte. VEV’67 was in deze fase duidelijk de bovenliggende partij. Het was feller, scherper en zette Omlandia vroeg onder druk waar de gasten het duidelijk moeilijk mee hadden. In de 20ste minuut was er weer opwinding. Gerhard kreeg de bal uit de kaats terug en schoot hard richting doel. De streep op doel was snoeihard maar zeilde net over de goal van de doelman die geen schijn van kans zou hebben gehad. Hierna was het Omlandia dat na een half uur voor dreiging zorgde via een voorzet van Dennis Loer en een schot met een stuit dat door Bert Jan gemakkelijk kon worden gepakt.

Vlak voor rust was er nog een voorzet van Marco Soeten maar meer dan dreiging leverde dit niet op zodat met een comfortabele 2-0 voorsprong de kleedkamer opgezocht werd. In de rust werd er vooral op gehamerd dat de winst nog niet binnen was en dat het met de wind tegen nog een lastig karwei zou worden. Met hard werken zou het echter moeten kunnen. In het begin van de tweede helft was er een schietkans voor Jacob Tjoelker die lang wachtte en de bal aan Gerhard meegaf die er net niet bij kon zodat de keeper de bal op kon pakken. Rense kreeg van de scheidsrechter een gele prent gepresenteerd vanwege “diving”, oftewel een fopduik.

In het begin van de tweede helft moet Joachim Wiegman naar de kant vanwege een blessurebehandeling die lang duurt waardoor VEV’67 een tijdje met 10 man speelt. Omlandia weet hier nagenoeg niet van te profiteren omdat er door de spelers hard gewerkt word. In het eerste kwartier zijn er geen kansen, is het VEV’67 dat het lastig heeft tegen de wind in zonder dat Omlandia gevaarlijk is. Jeffrey Visser wordt in de ploeg gebracht voor Jacob Tjoelker. Na de inbreng van Jeffrey is er een prima actie op links van Vincent de Koning die goed voor zijn tegenstander langs snijdt en een harde lage voorzet in huis heeft op Jeffrey. Met zijn eerste balcontact had de invaller de 3-0 moeten maken en VEV’67 in veilige haven moeten schieten maar de inzet gaat hoog over het doel van Omlandia. Met de aanwakkerende wind werden de omstandigheden er niet makkelijker op voor VEV’67 dat tegen de wind inspeelde.

Tot aan de 70ste minuut was Omlandia, dat meer en meer met de lange bal ging spelen, niet gevaarlijk geweest. Wel was er dreiging maar had het hard werkenden VEV’67 er goed het oog op waardoor het geen kansen weggaf. In die 70ste minuut kwam Omlandia toch terug in de wedstrijd. Een corner van Omlandia leek een prooi voor de doelman die de bal wilde vangen dan wel over de lat wilde tippen maar moest toezien hoe de bal via zijn handen van de lat terug kwam in het veld. De terugspringende bal kon door een speler van Omlandia binnengewerkt worden. Na de zure gelijkmaker gelooft Omlandia weer in een resultaat en gaat met de wind in de rug de bal er meer en meer inpompen. Uit een doeltrap van Omlandia schiet de bal door, ditmaal liet staat de defensie niet goed, en ontstaat er een grote kans voor Omlandia dat pech heeft dat het bekeken lobje rakelings naast gaat. VEV’67, dat veel energie al verspeelt heeft, moet alle zeilen bijzetten om de voorsprong vast te houden maar lukt daar goed in wat mede te danken is aan de vechtlust en inzet.

Alex Goos was ondertussen nog in het veld gekomen voor de moegestreden Rense Dijk. Bij een van de weinige uitvallen, de thuisploeg concentreert zich meer en meer op het vasthouden van de voorsprong, krijgt VEV’67 een vrije bal te nemen. Vincent is degene die de vrije trap neemt en ziet hoe de bal in de muur belandt en daarna naar voren gerost wordt. De lukrake bal komt op links voor de voeten van een speler van Omlandia die uithaalt en verbaasd ziet hoe de bal, gedragen door de wind, in de verre hoek verdwijnt achter de kansloze Bert Jan verdwijnt voor de 2-2. Na de 2-2 is het Omlandia dat zelfs nog dicht bij de onterechte 2-3 is, maar de inzet van dichtbij wordt knap gepakt door de doelman die even later opgelucht ziet hoe een boogbal net over zijn domein gaat. Na dit laatste wapenfeit vond de scheids het welletje of had hij het koud. Hoe dan ook floot hij de wedstrijd bij 2-2 de boeken in.

De nabeschouwing:

Na het laatste fluitsignaal dropen de spelers af naar de kleedkamer om snel een warme douche te nemen. Er heerste teleurstelling omdat tot aan de 2-1 Omlandia nagenoeg niets had gecreëerd en een zege in de maak leek. Helaas werd er ook in deze wedstrijd een 2-0 voorsprong weggegeven. Er was hard gewerkt maar aan het einde van de wedstrijd vloeiden de krachten weg en was het moeilijk voetballen tegen de steeds harder waaiende wind in. De tegengoal werd geanalyseerd maar ook de grote kans van Jeffrey ging over de tafel die het duel op slot had moeten schieten. Verder werd er nog nagepraat over het tweede tegendoelpunt dat een zondagsschot was dat prachtig bij de tweede paal binnenvloog. Uiteindelijk zit het dan ook niet mee in de wedstrijd zoals wel vaker het geval is deze competitie. De overige uitslagen waren ongunstig want de directe concurrenten pakten de volle buit waardoor 1 schamel puntje te weinig is. De komende 2 wedstrijden moeten gewonnen worden. Een opdracht die zaterdag begint uit bij DZOH. Voor de grootst mogelijke support is er weer een bus geregeld zodat zoveel mogelijk aanhangers mee kunnen reizen. De voltallige selectie hoopt weer op jullie fanatieke steun. Aanvang wedstrijd is 14.30 uur.