OWK 1 speelt zichzelf veilig op winterse zaterdagavond

OOSTWOLD – Dit weekend stond de zaterdagwedstrijd tegen het Groningse ROG op de planning voor de CINX-formatie op haar thuisbasis: de Gaveborg in Oostwold. De weersvoorspelling was niet heel gunstig, maar dat mocht OWK niet tegenhouden om de punten binnen te slepen.

De vorige wedstrijd tegen ROG werd, ondanks weinig rendement, ruim gewonnen. Maar OWK moest de ploeg uit Groningen zeker niet onderschatten en voor de volle 100% gaan knallen om veilig te zijn in deze 1e klasse. OWK begon scherp, even aftasten en op gang komen, maar al snel had het achttal spelers van Oostwold de smaak te pakken en begon ook het gat van de korf te vinden.

ROG bleef achter de feiten aanlopen en al snel stond er 9-3 op het scorebord. Na 25 minuten gespeeld te hebben, met een stand van 11-4 bleef het even stil. Scores bleven aan beide kanten uit waardoor de ruststand 11-4 werd. Tijdens de rust sprak coach Michel Daling de ploeg toe om niet te verzwakken. Het vlaggenschip van OWK wist wat ze moesten doen en hoe ze dat moesten doen. Doorgaan met strijden dus!

De tweede helft begon OWK niet heel sterk aan het uitbreiden van hun voorsprong. ROG had de strijd echter nog niet opgegeven en doordat OWK een kleine pauze nam in het scoren, kwam ROG iets dichterbij. Door goed samenspel en zuivere schoten van de thuisploeg was zij zichtbaar de betere ploeg en wist dan ook de wedstrijd af te sluiten met een eindstand van 20-16.

Aankomend weekend zal het eerste van OWK haar rust pakken om zo op donderdag 12 mei haar eerstvolgende wedstrijd te spelen. Dan staat er een heuse derby op het programma: OWK 1 – Hoogkerk 1 zal starten om 20:15 op het kunstgrasveld bij de Gaveborg in Oostwold.