Binnenkort winkels in Leek ook op zondag open?

LEEK – Op dit moment zijn er binnen de nieuwe gemeente Westerkwartier nog verschillen in zondagsopening.

De VVD wil daar in de toekomst één lijn in trekken. En dan het liefst dat de winkels op zondag open kunnen, als ze dat willen. VVD-lijsttrekker Tanja Haseloop: “Wij willen dat ondernemers zelf kunnen uitmaken wanneer ze wel of niet open zijn. Daar hebben we de gemeente niet voor nodig.”

Dus voor de VVD blijft het niet beperkt tot de Albert Heijn en/of de Lidl? Tanja: “Nee, in principe moet ook een bakker of boekwinkel zelf kunnen beslissen wanneer ze open of dicht willen. Of misschien wel een kledingwinkel als ze dat nodig vinden. In ieder geval willen we voorkomen dat er valse concurrentie ontstaat. Want nu gaan inwoners van Zuidhorn op zondag naar Leek om te winkelen. Die ongelijkheid moet je niet willen.”

Back to top button