Olympische toppers in actie te zien tijdens Turngala Leek

LEEK – Het is de organisatie van het Dagblad van het Noorden Turngala Leek weer gelukt om een aantal olympische toppers naar Leek te halen. Zo ook de Belgische ringenspecialist Dennis Goossens die in 2016 wel in de ringenfinale stond in tegenstelling tot de andere specialist Yuri van Gelder die ook aanwezig zal zijn tijdens het gala.

Beide heren kunnen tijdens het Turngala in een onderling duel uitvechten wie alsnog de betere is. Met de komst van Goossens slaagt het gala er voor het tweede jaar op rij in om naast de Nederlandse turntop ook buitenlandse sporters in het programma op te nemen.

Bij de damesturnsters zal Sanne Wevers als olympisch kampioene weer aanwezig zijn evenals haar turnende tweelingzus Lieke. Ook Olympiaganger Vera van Pol zal aanwezig zijn. Naomi Visser, de nieuwe ster binnen het turnende damesteam en goed presterend op het laatste EK, zal ook acte de presence geven.

Naast het turnen is er nog veel show te zien met acrobatische en ritmische gymnasten, zowel op de vloer als in de lucht. De ruim twee uur durende show zal ook dit jaar weer vol spektakel zitten en het publiek weer adembenemend meenemen. Uiteraard weer voorzien van het commentaar van tv presentator Hans van Zetten.

Voorafgaand aan de shows is het beweegplein geopend zodat het publiek ook zelf actief nog de diverse disciplines binnen de turnsport kan ervaren.

De kaarten voor de shows van 14.00 uur en 19.30 uur zijn verkrijgbaar via www.turn-gala.nl of www.vanplan.nl . De kaarten kosten € 15,00.  Op de locatie zelf is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Back to top button