Nederland Leest ook van start in bibliotheken Westerkwartier

LEEK – Donderdag 1 november is de landelijke campagne Nederland Leest van start gegaan. Bibliotheken in het hele land besteden de hele maand november aandacht aan het thema ‘Voeding’. Ook Bibliotheek Marum, Leek, Zuidhorn en Grootegast pakken uit met smakelijke activiteiten, zoals o.a het delen van recepten.

In bibliotheek Zuidhorn heeft wethouder Bert Nederveen de aftrap van Nederland Leest verzorgd. De aanwezigen konden genieten van een kopje heerlijke kruidenthee naar keuze en men kon in gesprek met diëtiste Anita Rijkers.

Het jaarlijkse cadeau van de bibliotheek
Traditiegetrouw kunnen zowel leden als niet-leden een cadeau ophalen in de bibliotheek tijdens de Nederland Leest maand. Het geschenkboek van dit jaar heet Je bent wat je leest. Het is exclusief voor de bibliotheek geschreven. Dankzij bijdragen van onder meer thrillerschrijfster Marion Pauw en Pierre Wind bevat het boekje een verfijnd menu met fictie, non-fictie, spanning, wetenschap en heerlijke recepten.

Food Experience met Pierre Wind
Als grande finale van de campagne organiseert Biblionet Groningen op vrijdag 30 november een Food Experience in Bibliotheek Veendam. Een event om van te smullen waar niemand minder dan Pierre Wind bijzondere kooktechnieken komt vertonen. De kaartverkoop start binnenkort. Voor meer informatie: www.biblionetgroningen.nl/nederlandleest.

Activiteiten
Heel november zijn er smakelijke, leerzame en gezellige activiteiten te beleven in jouw bibliotheek. Alle bibliotheken zamelen de hele maand november voedsel in voor de voedselbank in het Westerkwartier, er liggen lijstjes in de bibliotheken waar producten op staan die mensen kunnen doneren.

Hieronder een kleine selectie van activiteiten, voor jong en oud, loop gerust een keertje extra binnen! In bibliotheken Marum, Grootegast en Leek kun je advies krijgen van een diëtist tijdens een kruidentheeproeverij:

Bibliotheek Leek
Woensdag 21 november 14.30-15.30 uur diëtist Kai Chan
14.30-17.30 uur kennismaken  met een 3D printer

Bibliotheek Marum
Dinsdag 13 november 15.30-16.30 uur diëtist Kai Chan

Bibliotheek Grootegast
Maandag 26 november 15.00-16.00 uur diëtiste Jelleke Kuipers

 

Back to top button