Lastige wedstrijd voor korfbalclub Rodenburg tegen Olympia

TWIJZEL/LEEK – Vandaag stond voor Rodenburg de altijd lastige uitwedstrijd tegen Olympia (Twijzel) op het programma. Olympia kende dit jaar een matige start van het seizoen, maar vorig jaar speelden ze nog bovenin mee in de 2e klasse, dus zeker geen slechte tegenstander.

Voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste moest Rodenburg 2 het opnemen in Oostwold tegen OWK 3. Uiteindelijk wist Rodenburg 2 na een moeizame eerste helft te winnen, waardoor zij nu alleen aan de leiding gaan. Aan het eerste de opdracht om ook in Twijzel de punten op te gaan halen.

De wedstrijd begon om half 3 in de regen en Olympia trok direct het initiatief naar zich toe. De topschutter van Olympia nam de eerste twee doelpunten voor zijn rekening. Daarna kwam Rodenburg direct terug via een afstandschot en een klein kansje. De toon voor de wedstrijd was gezet en het verschil zou de hele middag niet groot worden. Olympia pakte een 5-3 voorsprong, maar ook nu kwam Rodenburg direct weer terug tot 5-5. Via 6-6 wist Olympia vlak voor rust uit te lopen naar een 9-7 voorsprong.

Ondanks de achterstand voelde Rodenburg dat er deze dag meer inzat. Met iets meer geduld en langere aanvallen moest Rodenburg de tweede helft de wedstrijd omdraaien. Makkelijk ging niet, maar door een goed collectief knokten ze zich weer in de wedstrijd en kwamen op 11-11. Een achteraf beslissende fase brak aan. Rodenburg kwam voor het eerst in de tweede helft voor, maar Olympia maakte snel weer gelijk. Via een vrijebal en twee afstandschoten kwam Rodenburg op een 12-15 voorsprong. Met nog minder dan tien minuten te spelen wist Rodenburg de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Lange aanvallen en scherp verdedigen leverden een 14-17 voorsprong op. Met nog 2 minuten op de klok was hiermee het verzet van Olympia gebroken. Olympia scoorde het laatste doelpunt van de wedstrijd en daarna floot de goed fluitende heer Benedictus de wedstrijd ten einde.

Door deze overwinning en de uitslagen in de poule is Rodenburg weer geklommen naar de tweede plaats, met 1 punt achterstand op koploper Club Brothers. Dat is ook direct de tegenstander volgende week zondag op Sportpark Rodenburg, voor zowel het eerste als tweede. Rodenburg 1 zal starten om half 3 en aansluitend zal ook het tweede tegen Club Brothers spelen , u bent van harte welkom.