Brand richt grote schade aan bij argrarisch bedrijf in Tolbert (Video)

HVF_1842TOLBERT – In Tolbert is woensdagmiddag een grote brand brand uitgebroken bij een boerderij aan het Holmerpad.

Rond twee uur woensdagmiddag kwam de melding bij de meldkamer in Drachten binnen. Brandweer Leek ging als eerste ter plaatse en schaalde al snel op naar middelbrand waarop brandweer Marum ook ter plaatse is gekomen voor assistentie. Omdat er weinig waterwinning in de buurt was is brandweer Groningen opgeroepen om met het groot water transport ter plaatse te komen. De brandweer heeft het vee in vee in veiligheid gebracht en is daarna begonnen met blussen. De schuur en een deel van de woning zijn door de brand grote schade opgelopen. Er wordt nog onderzocht in hoeverre er asbest is vrijgekomen.

RTV Noord

Foto’s: Herald Veenstra & Dirk van de Kamp InfoLeek

Video: Martin Nuver 112Gr.

Back to top button