VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra bezoekt het Westerkwartier

WESTERKWARTIER – VVD-fractievoorzitter van de Tweede Kamer Halbe Zijlstra bezoekt op 16 maart het Westerkwartier. Hij zal een bezoek brengen aan de Kleinste Soepfabriek in Leek. De Kleinste Soepfabriek kreeg vorig jaar de ondernemersprijs van Bedrijvenvereniging Leek. Een fabriek die ambachtelijk soep maakt met eerlijke biologische ingrediënten en streekproducten. Vervolgens staat hij stil bij de verbinding tussen Zuidhorn en de A7, een verbinding die voor veel mensen een dagelijks terugkerende ergernis is en waarvan de VVD vindt dat dit op de provinciale agenda moet komen.

Daarna gaan Halbe Zijlstra, lijsttrekker Mark Boumans, Westerkwartier kandidaat Paul Haseloop en de lokale fractievoorzitters in gesprek met ca. 10 ondernemers uit het Westerkwartier over de lokale economie, werkgelegenheid en innovatie.

Wat kunnen de provinciale, lokale en landelijke overheden doen om de kansen in dit gebied en de provincie Groningen te vergroten, waar lopen bedrijven tegenaan en hoe kan de overheid bedrijven beter faciliteren om dat te doen waar ze goed in zijn: groeien en het creëren van banen. Wat in ieder geval nodig is zijn blijvende investeringen in infra en snel internet. Zijlstra: “Ook in de minder bevolkte gebieden van Groningen moet snel internet beschikbaar zijn voor de inwoners en ondernemers. Dit kan bijvoorbeeld door mobiel internet met 4G. Bedrijven moeten drempelloos kunnen ondernemen, kinderen moeten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Goed voor de kansen in Groningen, goed voor de economie, goed voor banen. Overheden moeten de handen ineen slaan om dit mogelijk te maken”.

De minister van Economische Zaken zet er dit jaar op in dat er een beroep gedaan kan worden op Europese fondsen om het financieel makkelijker te maken. Tegelijkertijd wordt er gekeken naar fiscale mogelijkheden om initiatieven te stimuleren. De VVD vindt dat ook de provincie en gemeenten zich sterk moeten maken om het buitengebied van Groningen optimaal te ontsluiten. Met fietspaden, asfalt maar zeker snel internet!

   
Back to top button