NDCE Westerkwartier krijgt €60.000,- voor natuur- en duurzaamheidseducatie

WESTERKWARTIER – NDCE Westerkwartier (Stichting Natuur-, Duurzaamheids- en CultuurEducatie Westerkwartier) werkt sinds 2011 nauw samen met de Westerkwartiergemeenten om educatieve en maatschappelijke programma`s op scholen aan te bieden.

Jaarlijks worden op de basisscholen in het Westerkwartier diverse programma’s gedraaid, zoals de zwerfafvalopruimdag , maar ook projecten op het gebied van bomen, energie, afval, bijen, water en de boerderij. Waar mogelijk wordt ook het voortgezet onderwijs hierbij betrokken.

De oprichters van NDCE hebben aangegeven het wat rustiger aan te willen doen en de inzet voor NDCE af te willen bouwen. Er is gebleken dat er binnen NDCE niemand aanwezig is om dit over te nemen en daarom is besloten de dagelijkse aansturing  aan een professionele kracht over te willen dragen. Deze kracht kan bij IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) worden ingehuurd.

NDCE heeft hiervoor onvoldoende financiële middelen en heeft de Westerkwartier gemeenten om een bijdrage gevraagd van € 60.000,-.  De gemeenten hebben de bijdrage voor 1 jaar beschikbaar gesteld. De nieuwe gemeente Westerkwartier heeft de opdracht gekregen de bijdrage aan NDCE structureel te maken om het goede werk te borgen voor de toekomst.

Back to top button