Rodenburg wint van Vitesse in Beilen

BEILEN/LEEK – Na de knappe overwinning vorige wedstrijd op Noordenveld moest Rodenburg het vandaag opnemen in Beilen tegen Vitesse.

De thuiswedstrijd werd een aantal weken geleden doordeweeks ingehaald en werd makkelijk gewonnen door Rodenburg. Voor Rodenburg stond er niets meer op het spel, maar Vitesse staat onderaan en kan de punten goed gebruiken.

De goed leidende heer de Vries floot om 14:45 voor het begin van de wedstrijd. De eerste twee aanvallen voor beide ploegen resulteerden niet in een doelpunt, maar Vitesse opende daarna de score met een raak afstandsschot. Rodenburg antwoorde direct met een tegendoelpunt. Dit was ook direct het beeld van de eerste helft, de doelpunten vielen over en weer.
Rodenburg had vandaag veel schoten nodig om te scoren. Hierdoor kon Rodenburg niet echt loskomen van Vitesse. Bij een 5-7 tussenstand had Rodenburg voor het eerst een verschil van twee doelpunten. Deze voorsprong bleef in stand en er werd gerust met een 7-9 ruststand.

Gezien de goede aanvallen en vele kansen moest Rodenburg vooral scherp blijven en doorgaan met het goede spel van de eerste helft. Rodenburg maakte aan het begin van de tweede helft een verschil van drie doelpunten, maar het lukte maar niet om vier doelpunten los te komen. Het was duidelijk dat Vitesse speelde om punten te pakken en zij gingen dan ook volle bak door om het verschil goed te maken. Rodenburg bleef geduldig aanvallen en geconcentreerd verdedigen waardoor er richting het einde van de wedstrijd een 17-19 tussenstand op het scorebord stond. Vitesse hield hoop maar met weer een doelpunt van een Rodenburg dame (de dames scoorden er samen 13) pakte Rodenburg een beslissende voorsprong, 17-20. Via een strafworp kwam Vitesse vlak voor tijd nog op 18-20, maar de overwinning voor Rodenburg kwam niet meer in gevaar en dit was dan ook de eindstand van de wedstrijd. Rodenburg had haar sportieve plicht gedaan.

Volgende week speelt de selectie de laatste zaalwedstrijden tegen SIOS thuis in de Rodenburghal. De wedstrijd van het eerste zal starten om 14:40, aansluitend speelt het tweede.