Nieuwe gezichten aan de top bij bowlen in Sportcentrum Leek

LEEK – Halverwege het bowlingseizoen van de Bowling League Leek Tolbert zien we een aantal nieuwe gezichten aan kop in de topklasse bij de heren. Rutger Kloen jr staat bovenaan gevolgd door Joop Zwart en op de derde plaats Rense Eringa.

Vooral de opmars van Joop Zwart is opmerkelijk te noemen met een gemiddelde dat 14 pins hoger ligt dan het vorige seizoen. Rutger Kloen jr heeft vooral succes met zijn stijl van gooien, waarbij zijn arm zeer hoog naar achteren gaat en hij de bal daarmee veel snelheid kan meegeven. Junior Niels Meilink heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en ziet dat beloond met een plaats bij de noordelijke jeugdselectie. Hij mag nu in de huisleague op het hoogste niveau acteren, maar het gemiddelde gaat nu niet meer zo snel omhoog. In de hoofdklasse strijden Johan van der Molen en Jan Meijer om de toppositie, op de voet gevolgd door Tjeerd en Geert Meulenbelt. Een klasse lager heeft Piet Weites een aardige voorsprong opgebouwd op zijn naaste concurrenten Wim Hofsteenge en Rits Poelman, terwijl een stapje lager Fokko Huisman ‘Herbstmeister’ is geworden.

Bij de dames strijden drie familieleden om de toppositie, moeder Marcella Zwart heeft een nipte voorsprong op haar dochter Fleur van Opbergen, die op haar beurt weer de hete adem in de nek voelt van oma Willy Zwart. Het geeft maar weer aan dat je bowlen op een hoog niveau lang kunt volhouden. Een klasse lager staat Gré Slomp aan kop op de voet gevolgd door Froukje Kloen en Marja Hofsteenge.

Nog even voor de statistieken: de hoogste game bij de heren werd tot nu toe gegooid door Peter Gorter met een score van 268, bij de dames door Hinke Meijer met 244. Bij de jeugd was het Niels Meilink met een score van 253. De hoogste serie werd bij de heren gegooid door Joop Zwart (690), bij de dames door Marcella Zwart (571) en bij de junioren door Tosan Vergnes (581).  Gerard Hazenberg zag zijn gemiddelde het sterkst omhoog gaan met 21 pins per game meer dan vorig seizoen, bij de dames was dit Janneke Klijnstra met +16 pins en bij de junioren Remo Drost met +19 pins.

Bij de teamcompetitie is nog niet te voorspellen welke teams aan het einde van het seizoen de afsluitende finale gaan spelen. Op dit moment hebben o.a. de Headpins (Jan Meijering, Sonja Meijering en Jan Meijer), de Strijkijzers (Johan van der Molen, Richard Bos en Fleur van Opbergen), Reset 4U (Ruud Blom, Eric Koops en Jan Meijering) en the Spares (Ronald van Herpen, Eddy van der Laan) de beste papieren in handen. Per speelronde zijn er 26 punten te vergeven. Bij een topscore kun je als team een flinke sprong in het klassement maken. Wekelijks zijn er flinke verschuivingen in de stand, er is nog niets beslist. Dinsdag 7 januari start de competitie weer.

   
Back to top button