Kids VEV’67 winnen kruisfinale kerstvoetbaltoernooi in Grootegast

GROOTEGAST/LEEK – Op zaterdag 22 december organiseerde Fc. Grootegast in sporthal de Leegens een kerstvoetbaltoernooi voor teams onder de 7 jaar. Voetballen kan al op zeer jonge leeftijd. De jongste deelnemers waren 4 jaar oud.

In de wintermaanden wordt er in deze leeftijdscategorie geen wedstrijden op het veld gespeeld. Dit is ook de reden dat Fc. Grootegast al sinds enkele jaar met succes een kersttoernooi organiseert voor de jongste jeugd.

Voetbal onder de 7 jaar is een populaire sport. In totaal deden er dit jaar 12 teams en circa 70 kinderen mee van Harkemase Boys, V.V. Eastermar, V.V. Opende, S.V. Lycurgus, V.V. Niekerk, V.V. Harkema Opeinde, V.V. Boerakker, VEV67 (Leek) en Fc. Grootegast. Er was volop belangstelling van ouders, grootouders en broers en zussen.

’s Middags 13 uur werd er door de jonge jeugd enthousiast afgetrapt. Elke 9 minuten startte er een nieuwe wedstrijd. Er werd gestreden in 3 poules van 4 teams met daarna kruisfinales. Het was goed doorpakken voor de drie jonge scheidsrechters van Fc. Grootegast. In twee uren tijd hebben ze elk acht wedstrijden tot een goed eindresultaat gebracht.

In de kruisfinales mocht Lycurgus het opnemen tegen Eastermar J07-2, Fc. Grootegast tegen VEV67 en Eastermar J07-1 tegen V.V. Niekerk. Uiteindelijk werden de kruisfinales gewonnen door Lycurgus, VEV67 en Eastermar J07-1, waarvoor deze teams een prachtige bal ontvingen. Alle overige deelnemers gingen met een kerstattentie weer naar huis. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd toernooi!

Back to top button