Voetbalshirts VEV’67 krijgen tweede leven in Gambia

LEEK – Jan Wilken; Al een aantal jaren gaan wij met enige regelmaat naar Gambia, genieten van de Afrikaanse cultuur, mensen, voedsel en zon. Door er vaker te komen krijg je ook bekenden en die proberen wij te helpen door er, via een Nederlandse organisatie, bananendozen met bruikbare spullen en eten naar toe te sturen. Het is armoetroef en de mensen zijn met een kleine bijdrage heel erg blij.

Van Dennis de Haan (materiaalbeheer) hoorde ik dat er bij VEV’67 enkele voetbalshirts niet meer gebruikt werden. Nu weet ik dat ook Gambiaanse kinderen heel graag voetballen en er voetbalcompetities zijn, alleen zonder sponsoren is er geen eenheid van tenue. Via de app bleek al gauw dat er veel belangstelling was voor voetbalshirts. Een bananendoos was snel gevuld en opgestuurd. Bijna twee maand later was de doos op de plek van bestemming. De shirts werden met veel dankbaarheid in ontvangst genomen, meteen aangetrokken en de kinderen konden als team aantreden.

Binnenkort gaan wij weer op vakantie naar Gambia en ik hoop dan zelf de kinderen in de mooie gele shirts over het veld te kunnen zien rennen.

Door: Jan Wilken

Back to top button