Eerste punten voor korfbalclub Sparta Zevenhuizen

BALK/ZEVENHUIZEN – Afgelopen zaterdag speelde het Zevenhuister vlaggenschip haar tweede zaalwedstrijd. Nadat er vorige week nipt verloren werd van Quick’21, moest er vandaag gestreden worden tegen Harich. In het pittoreske Balk trok Sparta in een gelijkopgaande eerste helft uiteindelijk aan het langste eind.

Een goed gevulde sporthal was zaterdag het strijdtoneel voor beide hoofdmachten. Beide ploegen verloren in de eerste speelronde en waren er dus op gebrand om dit weekend wel punten te behalen. Sparta liet het vooral aanvallen afweten vorige week, zaak dus om dit weekend de zaken zowel aanvallend als verdedigend op orde te hebben.

De eerste aanval van Harich trof direct doel en hierdoor moest Sparta direct in de achtervolging. Het tempo lag hoog aan de kant van Harich, maar hier had Sparta nimmer moeite mee. Via een afstandschot en een vrije bal nam Sparta het initiatief, maar niet veel later kon Harich weer aanhaken. Op 4-4 miste Sparta een strafworp en wist de thuisploeg een aanval later wel te scoren. Met nog een paar minuten op de klok in de eerste helft wist Sparta voor het eerst een gat van drie goals te maken en zo werd er met 10-13 gerust.

In de rust werd duidelijk dat Sparta de zaken zowel verdedigend als aanvallend op orde, maar moest er wel voor waken dat er niet verzwakt zou worden en Harich weer aan kon haken. Vlak na rust vergrootte Sparta de marge direct naar vier. En konden ze zelfs direct op vijf komen, echter werd er op dat moment weer een strafworp aan Zevenhuister zijde gemist, waarna Harich weer wist te scoren.

Niet veel later kreeg Sparta opnieuw een strafworp wegen foutief afstoppen van een Spartaanse doorbraak, maar ook deze trof geen doel, wegens te vroeg inlopen kreeg Sparta een herkansing, maar ook deze ging mis. Echter liep Harich weer te vroeg in. Voor de vijfde keer deze wedstrijd mocht Sparta aanleggen vanaf 2,5 meter en deze was weer mis! Het publiek in Balk stond op de banken, maar kon vlug weer zitten wegens vier goals op rij van de Zevenhuisters (11-18).

Sparta liet zich niet kennen na de gemiste strafworpen en vocht voor alle ballen. Op het scherpst van de snede werd er rond de korf gestreden voor de rebound. Het laatste gedeelte van de wedstrijd scoorden beide ploegen om en om en zo schoot Sparta zich deze avond naar een verdiende 16-21 overwinning!

Volgende week neemt de ploeg van Leo van der Lei het op tegen HHV. Deze wedstrijd start om 18.40 uur in Hollandscheveld.