Vrijwilligers en Ambacht Media uit Leek starten ‘Hulp om de hoek’ voor mensen die hulp willen bieden tijdens coronacrisis

LEEK – Waarmee of hoe zou jij op dit moment kunnen helpen tijdens de coronacrisis? Er is vast iemand in de buurt die jouw hulp goed kan gebruiken.

Een grote groep vrijwilligers uit verschillende gemeentes zet zich, samen met het team van Ambacht media uit Leek, in om hulp te regelen voor mensen die dat op dit moment goed kunnen gebruiken. Er zijn ontzettend veel mensen die hulp willen en kunnen bieden. ‘Hulp om de hoek’ brengt mensen met elkaar in contact.

Meerdere gemeenten
Op de Facebookpagina, Hulp om de hoek zijn groepen per gemeente aangemaakt. Zo volg je alleen hulp vraag en aanbod binnen jouw regio. Boodschappen doen, de hond uitlaten, huishoudelijke taken, oppassen op de kids en nog veel meer. In de reacties van jouw groep kan je laten weten waarmee jij geholpen wilt worden of kan helpen.

Elkaar helpen
Inmiddels wordt er al veel vraag en aanbod gedeeld in de groepen. “Geweldig om te zien dat we op deze manier kunnen helpen. Samen staan we sterk.” zegt Irma, die zich vrijwillig inzet om de pagina bij te houden en op deze manier mensen met elkaar weet te verbinden.

Kom in contact
Kom met mensen in contact die jij kan helpen of die jouw hulp goed kunnen gebruiken in jouw gemeente. Is er nog geen groep aangemaakt voor jouw gemeente? Laat het weten via een chat op de pagina en wij maken een nieuw groep aan. Hulp kan iedereen gebruiken en gelukkig is hulp vaak om de hoek.

Help jij mee?
Zet jij alvast de eerste stap om iemand te helpen? Nodig dan al je vrienden uit om de pagina van Hulp om de hoek te liken of bied jezelf aan om anderen te helpen. Zie: www.facebook.com/hulpomdehoek/

   
Back to top button