Korfballers OWK verslaan KIOS met 26-20

OOSTWOLD – Na de kalkoen en de oliebollen stond zondag de wedstrijd tegen de nummer 2 KIOS op het programma. De laatste weken heeft OWK laten zien dat het haar zaakjes goed op orde heeft. Echter, de afgelopen week moest er worden getraind zonder de drie musketiers van de familie Lap.

De onlangs  voor oranje geselecteerde Tessa Lap en haar beide broers  hadden hun (zaal)korfbal schoenen even ingeruild voor een paar skischoenen en lange latten. Begrijpelijk, aangezien hun ouders het al 25 jaar met elkaar uithouden. (HULDE!)

Trainen is voor talentlozen moeten zij hebben gedacht hebben toen deze vakantie geboekt werd. De rest van de selectie heeft de afgelopen week, mede door Anthony Bolt de nodige spierpijn opgelopen.

Voor de wedstrijd werd er door coach Michel Daling benadrukt hoe belangrijk een overwinning zou zijn. Alle acht basisspelers waren zich er mede daardoor extra van bewust wat er van hen verwacht werd. Mochten we mee willen doen om het kampioenschap, moest er vandaag gewonnen worden.

In de beginfase ging het gelijk op. Tot een stand van 7-7 lieten beiden teams zich niet de kaas van het brood eten. Hierna sloeg OWK een gat van 5 doelpunten. Ruststand was dan ook 13-8. Goals waren van: 4 x Gert Schuitema, 3x Tessa Lap, 2x Sicco Koopmans, 2x Arjan Kiewiet, en 1 x onze Frans Wobbes.

Na de rust weet OWK het gat aardig te vinden. Met nog 15 minuten op klok was de stand dan ook 20-12. KIOS liet de schouders hangen en leek zich niet meer te kunnen herpakken. In de slotfase, wordt door KIOS, mede door matig verdedigen, nog een aantal keer de korfbal gevonden. Michel Daling wisselt nog twee keer. Nicole Gremmer en Patrick mogen het veld betreden voor Hannah Mekkes en Frans Wobbes. Echter, echt spannend wordt het niet meer. Noemenswaardig is de invalbeurt van Patrick, die het gat van de korf aardig wist te vinden (3x). De eindstand is uiteindelijk 26-20.

Scores waren van: 3x Gert Schuitema, 1x Frans Wobbes, 3x Sicco “shuffle” Koopmans, 2x Arjan “Invicta” Kiewiet en 1x Jannine Roffel,

Een nuttige overwinning. Daar moet op gedronken worden. Aanstaande dinsdag wordt de selectie pas weer op het trainingsveld verwacht, dus laten ze de biertjes smaken. PROOST! En graag tot volgende week, als de selectie mag aantreden tegen KZ Danaiden uit Leiden.

   
Back to top button