KVW’22 zet belangrijke stap richting handhaving

Hardenberg – Afgelopen zaterdag speelde het vlaggenschip van KVW’22 een uitwedstrijd tegen Juventa. KVW kwam met 6 punten naar Hardenberg, daar waar de tegenstander met 2 punten onderaan de competitie stond. De belangen waren vooraf dus duidelijk: bij winst zou de ploeg uit Leek/Oostwold toch wel definitief afstand nemen van een rechtstreekse degradatieplek.

Frans Wobbes was gelukkig na een paar weken van afwezigheid weer inzetbaar en met een gewijzigde opstelling begon KVW goed aan de wedstrijd. Het eerste aanvalsvak vond de korf al snel en zette een 0-2 stand op het scorebord. Het eerste verdedigingsvak wist de korf iets moeizamer te vinden, waardoor de wedstrijd maar langzaam op gang kwam en de doelpunten schaars bleken. Na een 1-4 tussenstand bleek dat de ploeg echt moeite had met scoren deze middag en Juventa kwam helemaal in de wedstrijd. Van 1-4 achterstand naar een 6-4 voorsprong gaf de ploeg uit Hardenberg vertrouwen. Renate Hulst stelde echter orde op zaken door met twee korte schoten de stand weer gelijk te trekken.

Gezien het spelbeeld was het toen wel tijd voor het trainersduo Daling/Roelfsema om routinier Gert Schuitema al voor de rust binnen de lijnen te brengen. Dit bleek de meteen de omslag in de wedstrijd, zijn eerste schot was meteen raak en de ploeg ging vervolgens rusten met een 6-7 voorsprong.

Scores in de tweede helft
Na rust bleek ook de ingevallen Niels Lap het vizier op scherp te hebben en samen met Gert zorgde hij de tweede helft voor de scores van KVW. Gert liet zien nog steeds van grote waarde te zijn, want bijna alles wat hij aanraakte veranderde in een goal, inclusief zijn befaamde bovenhandse onehander. De ploeg liep rustig uit naar een voorsprong van 8 doelpunten verschil en kwam eigenlijk niet meer in gevaar. Het slotakkoord was voor Annelies Schuitema na een mooie combinatie met broer Gert. Eindstand: 11-19.

Nummer 2 positie in zicht
Door deze winst brengt KVW het verschil naar 6 punten met plek 8 en staat het er dus goed voor. De middenmoot van de competitie staat erg dicht bij elkaar, waardoor ook de nummer 2 positie zeker nog in zicht is. Daarvoor zal volgende week ook gewonnen moeten worden van Quick’21/Vlug & Vaardig, dat op dit moment op plek 7 staat. KVW speelt dan om 20.00 uur in de eigen topsporthal in Leek. Wees welkom!