Concert door saxofoonquintet en pianiste Violetta Land in kasteel Nienoord

LEEK – In de concertreeks “ Muziek op De Borg “ verzorgt het saxofoonkwintet  “Opus 5” in samenwerking met pianiste Violetta Land op zondag 24 februari 2019 een concert van 14.30 – 16.30 uur in de balzaal van kasteel Nienoord Leek.

De leden van Opus 5 hebben gemeen dat zij zowel  een passie hebben voor  de klassieke kant van de saxofoon als voor het meer jazzmatige karakter van dit mooie instrument. Deze kenmerken zijn terug te vinden in het fraaie afwisselende repertoire van Opus 5.

Het repertoire is zeer breed en omvat zowel klassieke- als jazzmuziek en alles daar tussen in. Dus komen ook populaire muziek en b.v. tango’s en salon- en popmuziek veelvuldig op de lessenaars. Opus 5 kan even makkelijk de sfeer oproepen van een klassiek strijkkwintet als van een swingende bigband!

Het publiek waardeert Opus 5 niet alleen om hun brede repertoire, maar zeker ook om hun unieke en warme “sound”.

Tijdens deze middag laten diverse solisten uit het kwintet laten horen wat zij in huis hebben. Bovendien nemen ze de geweldige, in Roden wonende, Russische pianiste Violetta Land mee als speciale gast. Zij speelt met Opus 5 het prachtige pianosextet in Es van Michael Glinka en een deel uit een pianoconcert van Mozart. Voor deze stukken zijn de oorspronkelijke strijkerspartijen omgezet voor 5 saxofoons. Een uitzonderlijke belevenis!

De 5 leden van Opus 5 hebben een professionele opleiding genoten en bespelen alle gangbare saxofoontypen .

De bezetting is:
Evert van Loon : sopraansax, altsax en tenorsax. Tevens muzikaal leider.
Dineke Spoelstra : sopraansax en altsax.
Jeanine de Herdt: sopraansax, tenorsax
Jan Beerman: altsax. Bewerkt en arrangeur
Ben Douwes: baritonsax. Contactpersoon.

Violetta Land: Piano

Nadere informatie kunt u vinden op www.saxofoonquintetopus5.com

Plaats:                        Kasteel Nienoord te Leek
Datum:                       Zondag 24 februari 2019
Aanvang:                   14:30 tot 16:30 uur

Kaartverkoop en prijzen:
Aan de kassa: € 7,50  – Voorverkoop  Borg Nienoord € 7,50
VanPlan ticketservice: € 7,50 excl. Servicekosten € 1,50

De concertreeks Muziek op de Borg is een initiatief van de voormalige Culturele Raad Leek. De concerten op het gebied van klassieke muziek en jazz vinden steeds plaats op de laatste zondag van de maand in de balzaal van Kasteel Nienoord.

Back to top button