Schakers Leek 1 walsen over Bedum heen

LEEK – Het eerste team van de schaakclub Leek boekte een ruime overwinning in de uitwedstrijd tegen Bedum 1. Het werd 6 – 2 voor de Leeksters, die daarmee de nasmaak van de onnodige nederlaag tegen Van der Linde 1, wegspoelden.

Leek 1 staat door het aantal bordpunten nu stevig op de derde plaats in de Hoofdklasse A. Tijmen Hofstra gebuikte weinig bedenktijd om zijn ervaren tegenstander te verslaan. Na damewinst was de partij beslist.  Rients Faber verloor de kwaliteit, maar pionwinst en stukwinst door een schijndameoffer, leidden overtuigend tot winst. Pieter Doller haalde het derde punt binnen. Hij gaf zijn twee pionnen voorsprong terug om  met zijn b-pion op te rukken. Zijn tegenstander moest een toren geven om de pion te stoppen en verloor. Johnny Albadeen kwam met zwart goed uit de opening.

In het toren-dame-eindspel kreeg zijn tegenstander teveel aanval en haalde zo Bedum van de nul af. Issa Albadeen speelde met druk op de g-lijn. De beslissing viel toen hij de dame tegen een toren won. Frans Huisman speelde in een scherpe stelling niet de actiefste zet, en ging in tijdnood ten onder aan de tegenaanval. Sander Westerlaan speelde met zwart een sterke partij. Zijn tegenstander werd na een ontwikkelingsachterstand, in het eindspel helemaal opgerold. Erwin Heijnen speelde met wit een degelijke partij en won zonder zijn tegenstander een kans te geven.

Bij de jeugd slaagden vier schakers voor hun Stappendiploma: Johan van der Velde, Lucas van der Veen, Jasper Steenbergen en Ilan den Haring. De laatste met een 10, aangezien hij alle opgaven goed had opgelost. De lessen van Teije Smedinga op het demonstratiebord en de begeleiding van JanArie Stokhorst bij de stappenboeken, hebben zeker bijgedragen aan de behaalde diploma’s.

Dankzij de JUMBO-verenigingsactie en de RabobankClubkasActie, kan de schaakclub Leek nieuwe lesmaterialen aanschaffen, om zo de jeugdschakers op diverse manieren “stappen” verder te helpen.

Back to top button