Brede school de Violier viert na twee jaar groots de schoolopening

Leek – Op woensdag 13 april 2022 was het dan eindelijk zo ver. De brede school Violier in de wijk Oostindie te Leek werd officieel geopend.

OBS de Hasselbraam, CBS van Panhuys en SKSG/BSO de Vlindertuin vierden samen met al haar leerlingen, leerkrachten en ouders, familie en vrienden de opening van het nieuwe schoolgebouw. Toch is de school voor de leerkrachten en de leerlingen niet nieuw meer. Op 11 mei 2020 was de eerste schooldag voor de leerlingen en leerkrachten van de brede school. Dit was meteen na de eerste Corona-lockdown. Woensdag 13 april 2022, twee jaar later, lieten de maatregelen het toe om op grootse manier de school te openen voor iedereen.

De Vuilnismannen
Twee jaar geleden werd al contact gezocht met ‘de Vuilnismannen’ om langs te komen voor de schoolopening. Afgelopen woensdag konden zij eindelijk hun reis naar Leek maken om hun shows uit te voeren met de brede school. Hun slogan ‘allemaal trommelen op rommel’ deden zij eer aan door alle leerlingen en leerkrachten, over de 500 totaal, te voorzien van containers, emmers of metalen shakers, waarmee zij een optreden verzorgden voor ouders, familie en vrienden.

De feestelijke dag begon met een show voor de onderbouw waar de Vuilnismannen zelf hun kunsten lieten zien, maar ook continu de interactie zochten met de leerlingen. Ze werden tijdens deze show voorbereid op de eindshow aan het einde van de dag. Na de show voor de onderbouw waren de leerlingen van de bovenbouw aan de beurt. Ook zij kregen een show te zien en mochten zelf in actie komen door met stokken op emmers te trommelen.

Concert
Door deze twee shows te combineren werd een heus concert in elkaar gezet die aan het einde van de dag werd opgevoerd op het schoolplein. De beide directrices en wethouder Pastoor openden het concert door iedereen welkom te heten. Het concert was een groot feest waarin er veel vrolijke gezichten op het plein te zien waren. Het was een interactief spektakel waarbij alle aanwezigen op het schoolplein van de Violier samen een onvergetelijke ochtend hebben gehad!

 

   
Back to top button