Actie ‘Dag van de Leerplicht’ in het Westerkwartier

WESTERKWARTIER – Tijdens de ‘Dag van de Leerplicht’ op 21 maart 2019 wordt stilgestaan bij het recht op onderwijs.

Het thema van dit jaar in de gemeente Westerkwartier is ‘Ver weg wonen en toch op tijd komen’. Leerlingen die in onze gemeente wonen moeten soms ver fietsen om op school te komen. Het team Leerlingzaken wil daarom op de ‘Dag van de Leerplicht’ hier extra aandacht aan besteden.

Actie
Woon jij in het Westerkwartier, ben je tussen de 12 en 18 jaar en fiets jij iedere dag door weer en wind ellenlange afstanden naar school? Goed nieuws voor jou. Op de dag van de leerplicht willen we de leerling die het verst fiets in het zonnetje zetten! Doe mee en win een bol.com bon ter waarde van € 50,- !

Heb jij de luxe dat je niet zo ver moet fietsen, maar kom je wel elke keer op tijd op school? Ook dan kan je een bol.com bon winnen van €50 euro, door jouw beste tip om op tijd op school te komen, te mailen of te delen via social media. Kijk hiervoor op www.westerkwartier.nl/fietsen

De leerling die het verst moet fietsen naar school en de leerling die de beste tip heeft om op tijd op school te komen maakt kans op een prijs. Je kunt tot 11 maart mee doen aan deze actie. De prijswinnaars worden later die maand bekend gemaakt.

Doel Dag van de Leerplicht
Het doel van de jaarlijkse ‘Dag van de Leerplicht’ is het onder de aandacht brengen van de

leerplicht bij leerlingen, ouders, scholen en andere betrokkenen. In Nederland hebben we het recht op onderwijs goed geregeld, maar nog steeds zijn er jongeren die zonder diploma of startkwalificatie van school gaan. Door meer bewustzijn te creëren en jongeren te stimuleren door te zetten, willen we uiteindelijk de schooluitval terugdringen.

Back to top button