Nieuw concept tijdens het outdoorseizoen bij de HJC manege in Tolbert

TOLBERT – Het outdoorseizoen in Noord-Nederland zal in het teken staan van een nieuw concept, de ‘Data B Teamchallenge Noord-Nederland’. Een initiatief van ruiters voor ruiters om weer de teamspirit in de dressuursport aan te laten wakkeren.

“Vroeger ging verenigingen samen met één vrachtwagen een hele dag op concours. Toen keek iedereen na elkaars proefje. Dit teamgevoel willen wij terug brengen op de wedstrijden met de Data B Teamchallenge Noord-Nederland. Natuurlijk hebben wij niet de illusie dat iedereen weer op één vrachtwagen komt, maar dat de ruiters als één team wel naar het best mogelijke resultaat streven en de wedstrijden weer meer sfeer krijgen. Het rijden van vier- en zestallen draagt ook bij aan het groepsgevoel, maar vergt veel gezamenlijke training. De Data B Teamchallenge Noord-Nederland is hier een laagdrempelige variant van.”, laat de enthousiaste organisatie weten, die bestaat uit vijf dressuuramazones.

Basissport
Er zijn drie selectiewedstrijden voor de Data B Teamchallenge Noord-Nederland. Deze zijn op 27 april, 26 mei en 7 juli. Een team bestaat uit vier leden, die uitkomen in klasse variërende tussen de B en de ZZ-licht. De beste twee resultaten van elk teamlid telt mee voor het teamresultaat. De ruiters kunnen net als op elke ‘gewone’ outdoorwedstrijd twee proefjes rijden, waarvan de eerste proef mee telt voor het teamresultaat, voor winstpunten. De beste teams kwalificeren zich voor de finale, waarin de strijd tussen de teams wordt beslist door een kür op muziek. Waarbij de leden van het beste team o.a. een statiedeken winnen.

Mooie wedstrijd
Naast dat de selectiewedstrijden mee tellen voor de Data B Teamchallenge Noord-Nederland probeert de organisatie er ook een mooie outdoorwedstrijd van te maken. Zo worden de wedstrijden verreden op de prachtige zandbodems van de HJC manege in Tolbert. Deze bodems zijn onder elke weesomstandigheid goed te rijden. Daarnaast valt er ook goed prijzengeld te verdienen. De wedstrijden zijn tevens open voor individuele deelnemers, maar als team mee rijden is natuurlijk altijd leuker.

Foto: NHphoto

 

Back to top button