Sparta wint moeizaam van SIOS/Leonidas

Zevenhuizen – Afgelopen zaterdag speelde de Zoutman-formatie in Zevenhuizen tegen de combinatie SIOS/Leonidas uit Wolvega/Noordwolde. In de vorige wedstrijd had Sparta weinig moeite met de Friezen, maar dat zou vandaag anders zijn.

Om 15:30 uur floot scheidsrechter De Haan voor aanvang van de wedstrijd. Sparta opende sterk en wist gauw naar een comfortabele 6-1 voorsprong uit te lopen. SIOS/Leonidas vond, mede door fouten aan Zevenhuister zijde, daarna een aantal keer de korf en bij 8-4 werd de kleedkamer in opgezocht.

Coach Moric van der Lei maande zijn spelers tot rust en geen onnodige fouten te maken. Juiste mensen in stelling brengen en de goede kansen uitspelen.

Overompelt
Na rust was het SIOS/Leonidas dat binnen no-time op gelijke hoogte kwam. Sparta liet zich compleet overrompelen maar kon met een kwartier op de klok toch weer een gaatje van twee maken. Via verschillende wissels trachtte de Zevenhuisters nog om het gat groter te maken, dit lukte echter niet zomaar. Via een schot van afstand en een kansje bij de korf werd het 13-10 en floot de leidsman uit Harkema af.

Promotie
Door de winst kan Sparta zich opmaken voor het kampioenschap en promotie naar de 2e Klasse. Volgende week zal er in Spannum, in een rechtstreeks duel met Spannum, worden uitgevochten wie er na de zaal een niveau hoger mag spelen.