Muzikanten & koorleden gezocht voor theaterspektakel in het Westerkwartier

WESTERKWARTIER – Noar Huus heeft inmiddels een topcast bij elkaar, maar een spektakel bestaat niet uit spel alleen en daarom worden er voor de voorstelling nóg meer deelnemers gezocht. De groep is op zoek naar begaafde muzikanten en nog meer getalenteerde (koor)zangers.

De auditie vindt plaats op zaterdag 30 maart in Cultureel Centrum Zuidhorn. Stuur een e-mail naar [email protected] voor meer informatie en het aanmeldformulier voor de auditie.

Noar Huus is een groots theaterspektakel in de openlucht ter ere van het Westerkwartier. De voorstelling is losjes gebaseerd op de licht komische Odyssee verfilming van the Coen Brothers Oh Brother Where Art Thou. Net als de film bevat het theaterspektakel Noar Huus een flinke vleug Western, country en folkinvloeden, maar dan op z’n Westerkwartiers.

Omdat een spektakel niet spectaculair is zonder ijzersterke zang en live muziek, zoeken we begaafde (hobby)muzikanten en getalenteerde (koor)zangers. We zoeken deelnemers met een goede stem- en/of instrumentbeheersing. Daarnaast is beschikbaarheid op repetitie- en speeldata van groot belang. We hebben een lichte voorkeur voor mensen afkomstig uit het Westerkwartier, maar ook auditanten uit naastgelegen gebieden maken een goede kans als ze aan de eerste voorwaarden voldoen. Specifiek voor het koor zoeken we nog een aantal lage stemmen. Vooral ook mannen met zangervaring in een koor worden aangemoedigd te auditeren.

De muziekrepetities vinden plaats op donderdagavond in het Cultureel Centrum Zuidhorn. De koorrepetities waarschijnlijk op woensdagavond op een nader te bepalen locatie. Er wordt in eerste instantie eens per week gerepeteerd, naarmate de voorstellingen in september dichterbij komen, kan de frequentie toenemen. Ook worden er een paar repetitieweekenden gepland. De voorstellingen vinden plaats in de laatste twee weken van september.

De muziek- en koor audities vindt plaats overdag op zaterdag 30 maart in Cultureel Centrum Zuidhorn. Heb je vragen of wil je graag het aanmeldformulier ontvangen voor de auditie? Stuur dan een e-mail naar Hinke Beekman via [email protected].

Foto: Henk Veenstra

Back to top button