CINX formatie wint ook eerste overgangsklasse wedstrijd in 2018

LEEK – Na een welverdiende Kerstvakantie stond er voor het vlaggenschip van OWK alweer de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op het programma. Na zes wedstrijden gespeeld te hebben in de Overgangsklasse A eindigde de CINX-formatie het jaar 2017 met zeven punten.

Dit betekende een keurige gedeelde derde plaats op de ranglijst. Met als vooraf de doelstelling handhaving, was dit een prima resultaat. De Hoeve daarentegen sprak voorafgaand aan dit zaalseizoen van een mogelijk kampioenschap. Na de eerste helft van dit seizoen moet de Hoeve alle zeilen bijzetten om dit alsnog te bereiken. In deze poule is echter alles mogelijk, elke ploeg kan wekelijks punten pakken van iedere tegenstander. Dan nu naar de wedstrijd.

OWK begon deze wedstrijd erg scherp, in een goedgevulde Rodenburghal in Leek. Annelies Schuitema ronde haar eerste schot gelijk af tot het eerste doelpunt van de wedstrijd. Het eerste aanvalsvak van OWK, met in deze wedstrijd Arjan Kiewiet en Nicole Gremmer in de basis, tekende ook voor de 2-0. Het andere vak van OWK toonde zich ook scherp en het eerste schot was direct raak. Ook de tweede, van kersverse international Tessa Lap, werd mooi afgerond. Zo zag de trainer van de Hoeve zich al binnen vijf minuten genoodzaakt een time-out te nemen. Dit deerde OWK echter niet, zij schoten ook na de time-out met scherp en stond het verdedigend als een huis. Dit resulteerde maar liefst in een 8-0 voorsprong voor de Oostwolmers. Met deze achterstand werd de Hoeve wakker en begon ook aan de wedstrijd en wist haar eerste doelpunt te maken. OWK scoorde in het eerste kwartier nog tweemaal en de Hoeve wist ook nog eenmaal de korf te vinden, wat resulteerde in een 10-2 tussenstand.

Logischerwijs veranderende de Hoeve hierop haar verdedigende tactiek. De Hoeve kreeg hierdoor meer grip op de aanval van OWK en wist hun aanvalsvak ook de korf makkelijker te vinden. OWK verslapte in het tweede kwart. De CINX formatie had het scherpe begin vast moeten houden en met grotere marge de rust in moeten gaan, daarentegen werden de kleedkamers opgezocht met 14-10. Dit waren ook de woorden van coach Patrick Aalders. Daarnaast toch ook complimenten voor het vertoonde spel, het publiek in de Rodenburghal werd verwend met prachtige aanvallen.

De 2e helft controleerde OWK de wedstrijd. Met een aantal wissels probeerde de Hoeve nog wat te forceren. Zij kwamen even dichterbij, maar konden niet doordrukken. OWK haalde niet het niveau van de eerste helft, toch kwam de overwinning eigenlijk niet in gevaar. Het goed fluitende scheidsrechtersduo floot af met een 24-20 eindstand voor de CINX-formatie. Dit houdt in dat OWK zelfs nog een plekje klimt op de ranglijst en momenteel 2e staat.

Volgende week reist de gehele OWK selectie af naar Grou/Reduzum, om daar op zondag 14 januari om 13:10, aan te treden tegen de koplopers in zowel de reserve 1e klasse A als de Overgangsklasse A: Mid Fryslan 2 en 1. Als OWK de goede vorm de komende week door kan trekken, kunnen zij wellicht voor een stunt zorgen.