Grote chaos op A7 na ernstig ongeval met meerdere gewonden (Video)

LEEK – Op de A7 ter hoogte van Leek zijn zaterdagmorgen rond half 10 drie gewonden gevallen na een ernstig ongeval met een taxibus en een oldtimer snackwagen. De snackwagen is door de taxibus van achteren aangereden waarna beide auto’s zijn gaan tollen en de snackwagen meerdere keren over de kop vloog.

Door de klap vloog bijna alles uit de snackwagen zoals tomaten, sausjes, uien, wraps, koelkasten, accu’s wat dus voor een grote chaos zorgde. De politie heeft direct na het ongeval de snelweg volledig afgesloten vanaf Leek richting Groningen zodat de hulpverleners veilig hun werkzaamheden uit konden voeren. Door de afsluiting ontstond er een lange file richting de stad. De brandweer van Leek heeft een aantal gasflessen veilig gesteld. In de snackwagen zaten twee mensen en in de taxibus zat één persoon, alle personen zijn met een ambulance naar het ziekenhuis in Groningen overgebracht.

De politie heeft een ter plaatse een onderzoek ingesteld en het ongeval in kaart gebracht. Er is een grote container bak gebracht waar alle spullen die over de A7 verspreid lagen in gedaan zijn om het af te kunnen voeren. Beide voertuigen zijn afgesleept door een berger.

Foto’s/video: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl & Romke Notenbomer/112Marum.nl

   
Back to top button