Vital4skool en leerlingen Lindenborg steunen Join the Pipe in Afrika

LEEK – Alle leerlingen van vestiging Lindenborg van rsg de Borgen hebben een duurzame Bogo bottles gekregen met daarin een flyer voor korting op diverse producten uit de gezonde kantine van de school. De school voor vwo en havo in Leek wil op deze manier leerlingen nog bewuster van gezonde voeding maken.

Project
De waterfles wordt mede aangeboden door de ouderraad. Met deze leuke actie steunt de Lindenborg het project Join the Pipe in Afrika. Namens Vital4Skool wordt voor iedere fles die uitgedeeld is, een waterfles aan een schoolkind in Afrika geschonken. Zo kunnen de kinderen daar op een duurzame manier water uit de dorpspomp halen. De naam BOGO is een afkorting voor Buy One Give One.

Gezonde kantine
Sinds januari heeft de Lindenborg een gezonde kantine. Leerlingen kunnen hier meerdere soorten broodjes, vers fruit en smoothies kopen. Gezonde voeding dus. Want achter ieder product staat op de menukaart een symbool hoe gezond het is. Dit is voor leerlingen erg handig.

De gezonde kantine wordt beheerd door Naomi Jansen, deze jonge onderneemster werkt samen met de organisatie Vital4skool. De Lindenborg heeft niet alleen een gezonde kantine gekregen, maar ook een watertappunt. Hier kunnen alle leerlingen gratis water tappen, vanaf nu met de nieuwe duurzame waterfles.

Back to top button