Politie motorrijder gewond na val op oprit A7 bij Leek (Video)

LEEK – Woensdagmiddag rond kwart over 4 is er bij de oprit van de A7 richting Groningen een politie motorrijder onderuit gegaan. De motorrijder was onderweg van Leek naar Groningen en zou de oprit van de A7 op rijden toen de motorrijder met motor en al onderuit gleed.

Door de val raakte de agent gewond en is de ambulance, politie en Rijkswaterstaat ter plaatse gekomen. De motor is van het wegdek af gehaald en op het fietspad gezet zodat het verkeer door kon rijden. De agent is ter plaatse gecontroleerd door het ambulance personeel en vervolgens met letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Vermoedelijk is de motorrijder onderuit gegaan doordat er op het wegdek een laag olie/brandstoffen lag. Doordat het een lange periode droog is geweest is door de vele regen van vandaag de olie omhoog gekomen dat heeft gezorgd voor een glad wegdek. Hierop heeft Rijkswaterstaat besloten dat de rotonde en de oprit richting Groningen gereinigd moesten worden. En bedrijf dat gespecialiseerd is in het reinigen van onder andere ZOAB asfalt heeft het wegdek gereinigd. Omdat het inmiddels spitsuur was stond er al snel file op de wegen rondom de rotonde, dat zorgde er weer voor dat de afritten van de A7 vol kwamen te staan met auto’s.

Foto’s/video: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

   
Back to top button