Succesvolle Burgernetactie in Leek na diefstal

LEEK – Dankzij een oplettende burger is de verdachte van een diefstal bij chinees restaurant Kota Radja in de Tolberterstraat in Leek aangehouden.

De diefstal vond plaats op dinsdagmiddag 24 september. De burgernetoproep heeft 1768 mensen bereikt. Een dame uit Leek die de oproep kreeg noteerde het kenteken van de auto waar de verdachten in wegreden, en heeft dit gemeld bij de meldkamer. Hierdoor kon de politie dezelfde dag een verdachte aanhouden. Burgemeester Hoekstra stelt dit alerte optreden van mevrouw zeer op prijs. Om haar hiervoor te bedanken heeft hij haar een bloemetje overhandigd.

 

Wat is Burgernet?

Burgernet is een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Als de politie een melding krijgt van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist persoon, wordt een Burgernetactie opgestart. Doet u mee aan Burgernet, dan krijgt u een ingesproken bericht of SMS op uw (mobiele) telefoon met de vraag om uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit uw eigen woning, op straat of vanaf uw werkplek (aanmelden op adres bedrijf). Zo kunt u direct helpen bij het opsporen van bijvoorbeeld een vermist kind, een voertuig of een dader. Na afloop horen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers hoe de actie is afgelopen.

 

Aanmelden

Bent u 16 jaar of ouder? Wilt u ook een actieve rol spelen in de veiligheid van uw woon- en leefomgeving? Meldt u zich dan aan via www.burgernet.nl.

Back to top button