Publiek grote winnaar tijdens zaalvoetbal thriller Leekster Eagles

LEEK – Vanaf de eerste seconde werd het al duidelijk dat de wedstrijd White Stones – Leekster Eagles een alles of niets wedstrijd zou worden. Beide teams waren scherp, fit en gedreven om de punten mee te nemen. Er ontspon zich een wedstrijd die zijn weerga niet kende.

De Eagles waren machtig, maar White Stones lieten zich niet intimideren. Na een 1-0 achterstand was het Selwyn Slotegraaf die het doelsaldo weer gelijk wist te trekken op 1-1. Een subliem gericht schot van Karim Layeb, diep in het eigen helft maakte dat de Eagles een voorsprong creëerde. White Stones gooide er een schepje bovenop en ging jagen naar de gelijkmaker en in de laatste, erg lang durende, seconden van de eerste helft boekten ze succes. Met een 2-2 mochten de teams het veld verlaten om een moment van rust te nemen.

Direct na de rust was het Martijn Alssema die in de eerste seconden reeds het doel van White Stones wist te vinden en in alle heftigheid ging de strijd om de punten in zijn volle omvang door. De Eagles speelden hun spel waarna Freddie van der Velde de 2-4 op het bord wist te zetten. Luciano Matulessy was de maker van 2-5, en ook Karim Layeb deed nog een duit in het zakje en schoot de 2-6 binnen. Ondertussen streden de spelers van White Stones voor wat ze waard waren en na acht minuten wisten ze keeper Erwin Mensink te passeren en de stand was 3-6. Niet veel later werd ook de 4-6 door de White Stones aangetekend.

Na tien minuten speeltijd was er de time out van Leekster Eagles. Terwijl de spelers konden overleggen en wat drinken, was ook het publiek blij met dit moment van rust. Na de time out gingen de spelers van White Stones verder met jagen, hiervoor kwamen de Eagles niet aan hun spel toe en lieten zich verder meeslepen in de jachtpartij. De inbreng van de vliegende keep door White Stones verhoogde de druk op het doel van Erwin Mensink, een druk die met nog drie minuten te gaan werd beloond met een stand van 5-6. Het publiek was in alle staten door het schouwspel wat er zich de gehele avond op het veld had voorgedaan en werden in de laatste minuut verlost door de 6-6 gelijkstand.

De gehele wedstrijd was het de arbitrage die het spel liet spelen zoals het hoorde en alleen op gepaste momenten ingreep en daardoor was het voor het publiek een zeer aangenaam schouwspel. 10 maart speelt Leekster Eagles thuis tegen ZVV Volendam. Aanvang wedstrijd 20.30 uur.