Brandweerinzet zien? Dat kan vandaag tijdens de brandweerwedstrijden in Leek

LEEK – Een brandweerinzet bekijken zonder dat je in de weg loopt? Meld je dan vandaag, zaterdag 11 mei tussen 8:00 en 16:00 uur bij de kazerne aan de Tolberterstraat in Leek.

De brandweerteams uit uit Delfzijl, Wagenborgen, Loppersum en Winschoten toetsen daar hun snelheid, creativiteit en vakkennis tijdens de gewestelijke brandweerwedstrijden.

Vanwege het 200 jaar bestaan van brandweer Leek organiseert deze post de eerste ronde gewestelijke vaardigheidstoetsen. Naast Leek zijn er nog vijf andere brandweerposten in het Westerkwartier: Grijpskerk, Grootegast, Marum, Oldehove en Zuidhorn.

Dit cluster omvat precies het gebied van de nieuwe gemeente Westerkwartier, een prachtige maar ook een grote gemeente. De medewerkers en meer dan 100 vrijwilligers hebben hier te maken met grote rijafstanden. Steeds vaker doet de samenleving een beroep op de brandweer. Vorig jaar waren er 118.000 brandmeldingen en 127.000 verzoeken voor hulpverlening, 12% meer dan een jaar eerder. Kortom, we hebben iedere medewerker en vrijwilliger hard nodig.

De toetsen in Leek zijn een oefening voor de brandweer om te laten zien waar ze toe in
staat zijn. Dat is veel. Door een sportieve competitie wordt er gestreden om de titel van landskampioen.

Back to top button