Afvalcontainer op parkeerplaats in Zevenhuizen voor derde maal in brand

Zevenhuizen – De papiercontainer op het parkeerterrein aan de Oudestreek in Zevenhuizen is eind vorig jaar vermoedelijk in brand gestoken.

Brandweer Leek heeft de container en het papieren afval dat erin zit toen geblust. Een aantal dagen later rookte de container weer enorm en kon de brandweer opnieuw komen, toen hebben ze een controle uitgevoerd en laten smeulen omdat de eigenaar de container zou ophalen. Dit is gebeurd maar vanwege de smeulende resten en brandveiligheid kon de container niet op het terrein van de afvalverwerker geparkeerd worden.

Nieuwe poging
De container is teruggebracht in de hoop dat deze zou stoppen met smeulen. Inmiddels, enkele dagen later, zat er weer zoveel rook in de container dat deze naar buiten perste waarna een omstander 112 heeft gebeld. De brandweer en afvalverwerker hebben samen besloten dat er nu een definitieve oplossing moest komen. Hierop is de container op de locatie geleegd en is de inhoud afgeblust. Hierna kon de afvalverwerker de container veilig meenemen. Het fietspad was deels afgesloten tijdens de blussing vanwege de waterwinning.

Lees ook: Grote afvalcontainer met papier in brand in Zevenhuizen
Lees ook: Brandweer Leek voor tweede keer gealarmeerd voor containerbrand in Zevenhuizen

Foto’s: EK Graphics

   
Back to top button