Internationale Stoomdagen in een nieuw jasje

LEEK – Kom tijdens het Hemelvaartsweekend van donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni naar Familiepark Nienoord en stap terug in de tijd! Voorheen het evenement de ‘Internationale Stoomdagen’ wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken, voor de 46e editie.

Veel deelnemers hebben zich aangemeld om mee te doen aan het Stoomfestival en er zijn ook een paar extra speciale gasten. Dit jaar is voor het eerst “Smokey” te bewonderen. Een Fowler, 2 cylinder compount off the road loco, 4 inch schaal. Meer dan 3000 uren zitten er in het bouwen van dit model en tijdens dit Stoomfestival heeft Familiepark Nienoord de primeur.

In de bioscoop van het Infocentrum is een originele film uit 1931 te zien, uniek voor die tijd. Holland onder Stoom, de Nederlandse Spoorwegen. Een film die de echte liefhebber gezien moet hebben. Ook is er in het Infocentrum een spoorweg maquette van het vroegere Station van Sauwerd opgesteld.

En dit jaar hebben we de beroemdste trein van Nederland en buitenland. Thomas de Trein, bekend van televisie, komt op zondag 2 juni een show geven in het Familiepark.

Nieuw dit jaar zijn de activiteiten rondom het thema ‘stoomtijdperk’. Bewonder de diverse figuranten, waaronder de kolenschepper, conducteurs, schoorsteenvegers en beleef de nostalgie. Er is een streekproductenmarkt op de donderdag, een Oud Hollandse spellen kermis op de vrijdag en een oude ambachtenmarkt op de zaterdag.

Meer informatie: www.landgoednienoord.nl

   .
Back to top button