Speelgroep Leek brengt openluchtspel met een slimme kat

LEEK – Er heerst een rattenplaag aan het Koninklijk hof, maar de kat weet wel raad met intriges en leest iedereen de les.

Speelgroep Leek maakt van dit satirisch sprookje ‘De Wijze Kater’ van Herman Heijermans een vrolijke avond openluchttheater. De voorstellingen, onder regie van Hiepie Hoogeveen, worden elke avond van 26 t/m 29 juni op podium Nienoord in Leek gespeeld. De aanvang is half 9.

Regisseur Hiepie Hoogeveen was over dit sprookje gelijk enthousiast. “Het is al wel 100 jaar oud, maar het toont nog steeds akelig actueel hoe respectloos mens en dier met elkaar om kunnen gaan. Daarbij zijn de teksten lekker om te spelen en te regisseren.” Hiepie is al weer voor het derde jaar de regisseur van Speelgroep Leek. Eerder bracht hij met de Speelgroep al het aangrijpende drama ‘Op Hoop van Zegen’ eveneens van Herman Heijermans. Dit jaar wordt het vrolijker en is het een heerlijke komedie met soms droge humor, soms over de top. “Lachen mag”, aldus Hiepie.

Dit jaar is de Speelgroep met het openluchtspel weer terug op podium Nienoord. Vorig jaar moest vanwege broedende ooievaars worden uitgeweken naar Landgoedboerderij Oosterheerdt. Voor het sprookje van de wijze kater komt dit goed uit. Want waar past een sprookje beter dan in het oude bos van Nienoord. In je verbeelding kan daar zomaar de wolf van Roodkapje vanachter een oude eik tevoorschijn stappen. En uiteindelijk is het podium ook de plek waar Speelgroep Leek het openluchtspel al ruim 40 jaar in ere houdt.

Er zijn nog kaarten beschikbaar, dus komt allen kijken en genieten van een heerlijk avondje openluchttheater. En nog één tip: U zit buiten, dus een kussen of deken meenemen kan wel prettig zijn.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via internet (www.speelgroepleek.nl/kaartverkoop) en bij Primera in Leek. De kaarten kosten 12,50 euro.

Back to top button