Hardegarijp – VEV’67

De voorbereiding:

Zaterdag 12 maart 2016 stond er voor de mannen van trainer Luitzen Nijboer en zijn assistent Age Wim van der Zee de lastige wedstrijd tegen Hardegarijp op het programma. Lastig omdat Hardegarijp vecht voor ieder punt om het drijfzand van de nacompetitie te ontlopen terwijl VEV’67 ieder punt nodig heeft in de strijd om het kampioensschap. De eerdere ontmoeting in dit voetbalseizoen eindigde in een klinkende 4-0 overwinning van VEV’67. De uitdrukking “maart roert zijn staart” was vandaag zeker van toepassing. Het kan namelijk ijskoud zijn in maart, maar daar was deze middag geen sprake van. Het zonnetje scheen heerlijk en er was weinig wind. Alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal op één ding na, het veld. Het veld was zwaar en vooral erg hobbelig waardoor de bal rare capriolen kon gaan doen, wat voor een voetballende ploeg uiterst irritant kan zijn. Het hobbelige veld zou wel eens in het voordeel van de thuisploeg kunnen zijn, die het vooral van hard werken moet hebben. Vaste doelman Klaas Kleiker moest verstek laten gaan waardoor Benjamin van Aurich, een solide vervanger, de plaats onder de lat mocht innemen. Nadat de beentjes los waren getrapt en het tenue en kapsel goed zat, draafden de volgende spelers het veld op voor de wedstrijd.

Benjamin van Aurich ( GK ), Wessel van der Galien, Rick Schuring, Ton Baan, Joachim Wiegman, Jacob Tjoelker, Jeffrey Visser, Koert Thalen, Marwin van Wijk, Enrico Wardenier, Gerhard van den Berg ( C ), Robin Elderman, Cedric Eeuwema, Rense Dijk, Age Wim van der Zee, Hans Pascal ( GK )

 

De wedstrijd:
Na het eerste fluitsignaal was al duidelijk dat het veld inderdaad lastig te bespelen was. De eerste kans was er voor Wessel van der Galien op aangeven van Enrico Wardenier. Een vrije trap werd scherp voorgegeven door Enrico maar Wessel schampte de bal in plaats van het knikken waardoor de bal voorlangs ging. Na tien minuten zou de thuisploeg op 1-0 komen door een benutte strafschop. Een speler van Hardegarijp kon drie man voorbij gaan waardoor Wessel een overtreding nodig had om de speler af te stoppen. Dit gebeurde binnen de roemruchte lijnen van het voetbalveld waardoor de arbiter naar de stip wees en Wessel een gele prent toonde. De pingel werd onberispelijk binnen geschoten door Jelke Visser. Na de 1-0 had VEV’67 het lastig en speelde slordig en zonder bezieling en de drijf om de dingen goed te doen. Hardegarijp beet fel van zich af en had de marge kunnen verdubbelen. Rick Schuring verloor het duel waardoor een speler doorgang had naar de veste van Benjamin van Aurich. De bal werd teruggelegd op de aanvoerder die de bal eerst wilde controleren waar hij beter gelijk had kunnen schieten. Hierdoor kreeg Benjamin net genoeg tijd om zich voor de bal te gooien en de inzet met de voeten te blokkeren. In deze fase creëerde VEV’67 nagenoeg geen kansen maar was er nog wel een vrije bal van Enrico die over ging. Ook Hardegarijp ontbeerde het aan vernuft om tot goede uitgespeelde kansen te komen waardoor de 1-0 ook de ruststand wel zou worden. Wel kwam VEV’67 het laatste kwartier van de eerste helft beter in de wedstrijd en was Robin Elderman in de ploeg gekomen voor Wessel.

In de slotfase van de eerste helft kreeg VEV’67 nog een vrije bal te nemen op de rechter kant en dus ideaal voor een linkspoot. De man met een goed linker been genaamd Enrico, eiste de bal op en schoot hard en zuiver binnen bij de eerste paal. De mensen die dus al in de kantine zaten misten de late gelijkmaker in de eerste helft. Hierna was het rust en werden de puntjes op de i gezet. Iedere speler besefte wel dat er scherper gespeeld moest worden om met de punten terug naar Leek te gaan. De eerste kans in de tweede helft was er voor Hardegarijp dat dacht te scoren maar de scheidsrechter zag een overtreding op Robin en keurde de goal terecht af. VEV’67 zette de duimschroeven aan en had een grote kans via Koert Thalen die van dichtbij niet wist af te drukken en de bal over schoot. Hardegarijp liet het er niet bij zitten en had ook nog een kans maar de schuiver werd gepareerd door de sluitpost van VEV’67.  De wedstrijd werd met het verstrijken van de tijd grimmiger en waren er stevige tackles op de benen van o.a. Koert en moest ook Jeffrey Visser het ontgelden. Halverwege de tweede helft was er een enorme kans voor Hardegarijp maar opnieuw liet Benjamin zijn klasse zien en met een formidabele redding wist hij de inzet van dichtbij te pareren. Om iets te forceren werd Age Wim van der Zee binnen de lijnen gebracht voor Marwin van Wijk. In deze fase was VEV’67 gevaarlijk met een kopkans voor Koert die het vizier niet op scherp had staan en zijn kopbal voorlangs zag gaan. VEV’67 was dreigender en speelde naar voren waar Hardegarijp op dat ene kansje loerde. In de 82ste minuut sloeg het noodlot toe voor VEV’67 dat zag hoe de thuisploeg scoorde. Na een kort dieptepassje op de doorgelopen aanvaller, die zich twee meter in buitenspelpositie bevond, mocht de bal voorgegeven worden en kon van dichtbij worden binnengewerkt. Dat de assistent vlagde voor buitenspel interesseerde de arbiter van dienst niks. Ondanks de protesten werd de goal, die nooit had mogen gelden, goedgekeurd.

Met nog maar weinig tijd op de klok leek het pleit beslecht in het voordeel van Hardegarijp. Drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd mocht VEV’67 nog een vrije trap nemen. Ditmaal was het de ingevallen Age Wim die de knikker opeiste. De vrije trap was hard en om de muur, maar in de hoek van de goalie. De bal leek een prooi voor de doelman die echter liep te grabbelen a la Bruce Grobbelaar en de bal door zijn handen liet glippen. De niet zo gevaarlijke bal van Age Wim werd daarmee gepromoveerd tot doelpunt waardoor de 2-2 op het bord kwam. Na deze meevaller werd er gehoopt op meer aangezien er reden genoeg was om behoorlijk tijd bij te tellen. De extra tijd was echter niet voldoende om nog voor een derde goal te zorgen waardoor de 2-2 de eindstand was van deze wedstrijd.

De nabeschouwing;
Na het laatste fluitsignaal waren de spelers van VEV’67 teleurgesteld over het resultaat. Bij de tweede goal voelden de spelers zich toch wel genaaid aangezien het dik buitenspel was. Dat de scheidsrechter daar niet voor floot was voor velen onbegrijpelijk. Ook de staat van het veld speelde parten was toch wel de mening, want op zo’n hobbelveld is goed voetbal bijna niet mogelijk. Ook moet de hand enigszins in eigen boezem worden gestoken want Hardegarijp speelde meer met de wil om te winnen dan dat VEV’67 dat deed. Zeker het eerste half uur was dit het geval. Gelukkig wist ook Broekster Boys niet te winnen waar Zeerobben dat wel deed waardoor die nu de ranglijst aanvoeren. Volgende week staat de topper tegen Broekster Boys op het menu. Voor deze cruciale ontmoeting is alle support broodnodig om de mannen het goede gevoel te geven. Ook spelen de nummers 1 en 4 tegen elkaar waardoor Jenne Kits al van “Super Saturday” sprak. Voor nu zeg ik maar weer tot u allen,

U zij gegroet

Reus

   
Back to top button