Landelijke telefoniestoring, 112 niet bereikbaar, noodnummers geopend

LANDELIJK – Sinds maandagmiddag 15:45 is er een grote landelijke telefonie storing in Nederland. Door deze storing bij provider KPN zijn de hulpdiensten in Nederland niet bereikbaar via 112 en 0900-8844.

De politie en brandweer meldkamers melden via internet dat mensen in nood hulpverzoeken via Twitter, Facebook of de website moeten sturen. Alle brandweerposten van Veiligheidsregio Groningen, Friesland en Drenthe worden nu bemenst, bij acute noodsituaties kunt u zich bij uw lokale brandweerpost melden.

Locaties in Leek
De brandweerkazerne in Leek vind je aan de Tolberterstraat op nummer 74, schuin naast het gemeentehuis. Het politiebureau zit aan de Waezenburglaan nummer 31, ter hoogte van de rotonde Lindenstijnlaan/Euroweg. 

Grip 2
Bij alle 112 meldkamers van Nederland is momenteel grip 2 afgekondigd. Hiermee wordt iedereen via een ander netwerk, C2000 op de hoogte gehouden en kunnen noodmeldingen worden doorgegeven aan de hulpdiensten.

Oplossing
Aldus KPN wordt er momenteel hard gewerkt aan het oplossen van de storing. Verdere informatie is nog niet bekend.

Update 17:16 uur: Inmiddels is er een tijdelijk noodnummer actief. Mensen in nood die met spoed politie, brandweer of ambulance nodig hebben kunnen bellen met 088-6628240. Het tijdelijke nummer voor géén spoed meldingen is nu: 088-9659630.

Update 17:28 uur: Specifiek voor noodgevallen in Noord-Nederland is er een WhatsApp nummer geopend. Dit is enkel te bereiken via WhatsApp. Het nummer is: 06-13557756.

Update 18:00 uur: Inmiddels heeft de Meldkamer een NL-Alert verzonden met daarin de tijdelijke Noodnummers.

Update 19:18 uur: Brandweer Leek is zowel op de kazerne aanwezig maar staat nu ook met een tankautospuit in Zevenhuizen stand-by voor noodgevallen. De exacte positie: protestantse kerk Hoofddiep Zevenhuizen.

Update 19:33 uur: KPN meldt dat het telefonieverkeer grotendeels teruggekeerd is. Ook lijkt 112 weer volledig bereikbaar. KPN bekijkt nu of alle diensten weer werken.

Back to top button