Zesde editie Turngala Leek met wederom grote namen

LEEK – De alweer zesde editie van het Turngala Leek zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 19 oktober 2019 met een show om 14.00 uur en een show om 19.30 uur.

De grote namen uit de turnwereld hebben hun medewerking inmiddels bevestigd waardoor de huidige olympische kampioene Sanne Wevers zal aantreden samen met haar tweelingzus Lieke Wevers, maar ook tv commentator Hans van Zetten zal het gala weer kleur bijzetten met zijn presentatie en ook lord of the rings Yuri van Gelder heeft al aangegeven graag weer bij het noordelijk publiek aanwezig te willen zijn.

Aansluitend op wereldkampioenschappen
Het gala vindt aansluitend plaats op de wereldkampioenschappen die dit jaar plaatsvinden in Stuttgart en waar zowel de Nederlandse mannen als vrouwen zich kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen als zij zich als team bij de eerste acht landen weten te turnen. Vier jaar geleden lukte het de vrouwen om zich tijdens dit kampioenschap te plaatsen en natuurlijk hoopt turnend Nederland op een herhaling hiervan.

Het Turngala Leek laat naast het (inter)nationale turnen nog veel meer zien op het gebied van show, dans, zang, ritmisch en acrobatiek en zal ook dit jaar weer een ruim twee uur durend entertainend programma bieden met voorafgaand aan de shows een heus beweegplein waar een ieder diverse soorten gymnastische sporten zelf kan uitproberen.

Symposium
Net als vorig jaar zal ook dit jaar voorafgaand aan de show een symposium worden gehouden met een aantal bekende sporters. Het publiek krijgt tijdens het symposium de gelegenheid om vragen te stellen aan de sporters en hoort uit de monden van de sporters zelf hoe zij het WK, dat een week aan het gala voorafgaat, hebben ervaren. De eerste driehonderd verkochte kaarten van dit gala geven recht op toegang tot dit symposium.

Meerder shows
Voor de echte liefhebbers dus goed opgelet! De kaartverkoop start op vrijdag 21 juni 2019
waarbij alleen voor de eerste driehonderd verkochte kaarten er gratis toegang is tot het symposium dat zal plaatsvinden van 11.00 tot 12.00 uur. De shows zelf worden gehouden om 14.00 en 19.30 uur. Voorafgaand aan de shows zal het gratis beweegplein zijn geopend om 11.00 en 17.30 uur.

 

De tickets zijn te koop via www.vanplan.nl of www.turn-gala.nl. Informatie over het gala is te vinden op www.turn-gala.nl

Back to top button