GGD Groningen opent vaccinatielocatie in Zuidhorn

Zuidhorn – GGD Groningen richt voor het vaccineren tegen het coronavirus in de provincie Groningen meerdere vaccinatielocaties in, verspreid over de provincie.

Op verschillende plaatsen vinden voorbereidingen plaats om de locaties gereed te maken voor grootschalige inenting. Op maandag 12 april wordt een nieuwe vaccinatie locatie geopend in Zuidhorn en in Appingedam. Momenteel zijn er al locaties open in Groningen en Veendam.

Locatie Zuidhorn
In Zuidhorn wordt Zalencentrum Balk aan De Gast 39 ingericht als vaccinatielocatie. Op deze locatie start de GGD met 3 prikkamers. Ook hier gaan de bezoekers lopend naar binnen en verlaten ze de vaccinatielocatie via een aparte uitgang. Bezoekers die met de auto komen, kunnen gratis parkeren.

BioNTech/Pfizer
Op de twee nieuwe locaties wordt gewerkt met het BioNTech/Pfizer vaccin. Sinds 6 januari 2021 is het vaccineren met het BioNTech/Pfizer-vaccin begonnen bij de verschillende groepen. Op dit moment hebben 75-plussers een uitnodiging ontvangen. De 65-75-jarigen ontvangen naar verwachting in de loop van april een uitnodiging. Zodra de levering van vaccins toeneemt kunnen er meer kamers in gebruik worden genomen.

Samenwerking met regionale huisartsen
Beide locaties gaan ook door een aantal regionale huisartsen gebruikt worden om te vaccineren. GGD Groningen en huisartsen werken hierin samen in de bestrijding van het coronavirus. Na opening kunnen deze ‘priklocaties’ door beide partijen tegelijkertijd gebruikt worden.

   
Back to top button