Cursisten behalen taaldiploma bij Novatec

TOLBERT – Het was op 4 juli een feestelijke middag bij Novatec. 8 cursisten hebben een erkend taaldiploma op verschillende niveaus behaald. De BLS (Beter leren Lezen en Schrijven) cursus is verzorgd door het Alfa-college en wordt wekelijks gegeven in één van de leslokalen van Novatec, het leer-werkbedrijf van de gemeente Westerkwartier.

De cursisten werden lovend toegesproken door docent Doutze Sloterdijk en kregen vervolgens het diploma uitgereikt door manager Marcel Werkman. Beiden van het Alfa-college.

De cursisten gaan hun taal- en rekenniveau nog verder opschroeven na de zomervakantie. Dit kan vanaf beginners- tot en met mbo-niveau. In een maattraject in eigen tempo. In september starten zij met het vervolg van de cursus.

Alle betrokkenen zijn verguld met de mooie samenwerking tussen de gemeente Westerkwartier, het Alfa-college en Novatec.

Cursus Beter leren Lezen Schrijven
De cursussen Beter leren Lezen en Schrijven zijn toegankelijk voor alle inwoners in het Westerkwartier op verschillende locaties, zoals bibliotheken en dorpshuizen. Aanmelden kan via  tel 0800 – 8100 of via een taalhuis.

Back to top button