Sparta weet zichzelf niet te belonen in eigen huis

Zevenhuizen – Het was alles of niets voor de Zoutman-formatie op zaterdagavond 12 maart. De return tegen De Granaet uit Dokkum stond op het programma. Vorige week werd er verloren, zaak om deze week scherp te starten en de punten thuis te houden.

Na het voorstellen van beide ploegen floot scheidsrechter Salomons voor de start van de wedstrijd. Het publiek in MFC de Molenstreek kreeg, bleek later, een prachtige wedstrijd voorgeschoteld, waarbij Sparta direct het initiatief nam. De Granaet haakte aan en de goals vielen vrijwel om en om in de eerste helft. Sparta was echter trefzekerder dan de Friezen en zochten met een 10-8 voorsprong de kleedkamers op.

Niet laten verleiden
In de rust besprak coach Van der Lei met zijn spelers de verbeterpunten. Zaak om rustig te blijven en je niet te laten verleiden tot een te snel schot. Na rust werd het gauw 11-8 maar had Sparta meer moeite om te korf te vinden.

Achtervolging
Met nog een dik kwartier op de klok was het 13-12 en haakte De Granaet weer aan. Vier goals op rij zorgden ervoor dat de Zevenhuister opnieuw in de achtervolging moesten. Met nog vijf minuten te gaan stond er 15-15 op het bord en hoopte het vele publiek op een goede afloop, maar zoals de afgelopen weken steeds gebeurt trok Sparta aan het kortste eind en verloor het de wedstrijd met 15-17.

Vrijuit spelen
De komende twee wedstrijden kan de Zevenhuister hoofdmacht vrijuit spelen, want na de wedstrijd werd bekend dat concurrent ROG won van De Parabool, waardoor Sparta op 9 en 16 april nog nacompetitie moet spelen om lijfsbehoud in de 2e klasse. Komende zaterdag, 19 maart, komt ROG op bezoek deze wedstrijd start om 19.30 uur in MFC de Molenstreek.