Tiende editie Oostindie Wintercup bij VEV’67

LEEK – In het jaar 2007 ging VEV’67 spelen op sportcomplex Oostindie, een verhuizing vanaf het bosrijke Nienoord naar een relatief kale vlakte in de nieuwbouwwijk Oostindie.

Na een aantal jaren op het complex gevoetbald te hebben, met een nieuw kunstgrasveld ter beschikking, besloten de spelers van het Vierde elftal van VEV’67 een toernooi in de winterstop voor de reserveteams te organiseren. Maar alvorens je een toernooi neer gaat zetten heb je toestemming nodig van het bestuur. De heren van het Vierde werden aan het werk gezet om plannen te maken, en nadat ze deze plannen hadden voorgelegd aan het bestuur konden zij ook instemmen met de opzet van het toernooi.

Uitvoering
En dus moest het tot uitvoering komen, de eerste editie in 2010/2011 werd direct een knaller, het probeersel met 8 deelnemende teams (Tolbert 4, Leek Rodenburg 3 en teams van VEV’67) bleek een schot in de roos, heerlijk een aantal vrijdagavonden voetballen en wellicht nog belangrijker; de derde helft. Tijdens de finaleavond op 11 februari 2011 was het Vierde nog aan het bijkomen van de finalewedstrijd, en eenmaal uit de kleedkamer gekomen bleek dat de gehele kantine bomvol was met gezellige mensen die een geweldige avond in het verschiet hadden.

Maximaal aantal teams
De jaren erop werd het toernooi uitgebreid naar 12 teams en in 2017 stond het maximale aantal teams van 16 op het programma. Ook nu bij deze 10e editie in 2020 staan de teams van het eerste uur nog op het veld (wellicht onder een andere teamnaam), en hebben overige teams als Boerakker (nu VV Westerkwartier) en VV Roden een vaste plaats in het programma gekregen, en zijn alle teams al ettelijke jaren deelnemer aan de gezellige Oostindie Wintercup.

Aankomend jaar de 10e editie waarin de organisatie ook met trots terugkijkt op de voorgaande jaren. Met elkaar (toeschouwers en deelnemende teams) maken we er elk jaar weer een geweldig feest van, toen in 2019 de sneeuwvlokken het kunstgrasveld onder een witte deken hadden gelegd mochten we vanuit de gehele vereniging en van TLC hulp ontvangen om het veld sneeuwvrij te maken!!

De organisatie is tevens veel dank verschuldigd aan het kantinepersoneel, inmiddels een vaste groep onder leiding van Rudie Makkinga, en uiteraard de scheidsrechters die zich dit jaar en de afgelopen jaren door wind en weer niet hebben laten weerhouden om de fluit ter hand te nemen.

Verloting finaleavond
In de aankomende editie wederom 16 teams, op de halve finaleavond livemuziek (zanger Bert Solo), en een geweldige verloting en de finaleronde op 31 januari (met wederom een geweldige verloting) wordt muzikaal in gang gezet door DJ BEEZ EN DJ LADY S met als klap op de vuurpijl een extra optreden van zanger Orlando (Orlando Uitenwerf). Al met al weer een reden om de vrijdagavonden in de maand januari af te strepen voor een gezellige avond Oostindie Wintercup!!

   
Back to top button